UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Promocija knjige

Arhitektonski fakultet u Beogradu i Ambasada Kanade u Srbiji pozivaju Vas na promociju monografije

Arhitekte Miljević: 50 godina – 50 projekata

na svečanoj promociji koja će se održati u subotu, 10. maja 2014. godine, sa početkom u 16.00 časova u Kuli Nebojša (Donji Kalemegdan).

Kuca-Sent-Adel-KVEBEK_o
Arhitekte Miljević: Kuća Sainte-Adèle, Kvebek, Kanada, (1984)
Foto: Velisav Tomović

„Arhitekte Miljević: 50 godina – 50 projekata“ je jedinstvena monografija o životu i radu arhitekata Milene i Dobra Miljevića, koji su svoju profesionalnu karijeru započeli u Beogradu, 1964. godine, a tokom pet decenija neprekidnog zajedničkog rada uspeli da je ostvare čak na četiri kontinenta.

Ova monografija, u izdanju Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predstavlja presek njihove zajedničke karijere kroz odabir 50 najreprezentativnijih projekata razvrstanih po temama: institucije, komercijalni prostori, školski objekti, turistički kompleksi, urbanizam, hoteli, stanovanje za stare, stanovi i porodične kuće.

Arhitekte Miljević svojim radom predstavljaju svojevrsnu sponu između kultura Srbije i Kanade. Iz tog razloga, Ambasador Kanade u Srbiji, NJ.E. Roman Vaščuk lično će govoriti na događaju.
O monografiji će govoriti i dekan Arhitektonskog fakulteta, prof. dr Vladan Đokić, kao i saradnici na projektu monografije: prof. Klemen Demers (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Montrealu), prof. Zoran Lazović (Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet) i Milena Miljević u ime autora monografije.

Autori su priredili besplatne primerke monografije „Arhitekte Miljević: 50 godina – 50 projekata“ za goste na promociji.

Miljevic_Dobro_Milena_o
Dobro i Milena Miljević

Projekti Arhitekata Miljević

Canadian-Embassy-Serbia_logo_o