УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Учешће студентских пројеката на конкурсу: IFHP “Garden Cities for Tomorrow” у Лондону

konkurs-london_opt
Рад ‘‘Cooperative Rehab Tourism: Nova Varoš’’ –  Александра Ђорђевић, Јелена Радосављевић, Ана Зорић и Јована Бугарски.

Конкурс

У склопу медјународне конференције ’’IFHP 100 Centenary London Congress: a Tomorrow for Cities’’ која је одржана у Лондону од 8. до 11. јуна 2013.године од стране ’’The International Federation of Housing and Planning’’ (IFHP), на студентском конкурсу ‘’GARDEN CITIES FOR TOMORROW’’, учествовали су студенти са Архитектонског факултета из Београда са Мастера Интегрални Урбанизам на предмету Интегрални пројекат 1 и са Мастера Архитектура са предмета Урбани менаџмент под менторством доц. мр Уроша Радосављевића, асист. мр Данијеле Миловановић Родић и асист. Ивана Симића.

У конкуренцији више од 90 радова из читавог света, студентски рад групе студената са ова два предмета ушла је у ужи избор четрнаест финалиста и приказан је на изложби током конференције: рад ‘‘Cooperative Rehab Tourism: Nova Varoš’’ групе Александра Ђорђевић, Јелена Радосављевић, Ана Зорић и Јована Бугарски.

Преостала три студентска рада учествовала су на конкурсу: ‘‘Food Wave: Sava Riverfront, Belgrade’’ групе Нађа Беретић Ана Канлић, и Ксенија Вулићевић; ‘‘Far / Close Enough: Borča, Belgrade’’ групе Биљана Грујичић, Катарина Пенонић, Милош Радоњић и Александар Грујичић; и ‘‘Sustainable Development of Danilovgrad Municipality’’ групе Андреја Павићевић, Марија Јоксовић и Сара Милићевић.