УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Aula_Arhitektonski_fakultet_2016_Maja_Bulatovic_main

Позивамо Вас да присуствујете предавању Отворени стамбени блок и ГУП Београда које ће одржати Ана Граовац и др Јасмина Ђокић у петак 17.11.2023. године у 16 часова у сали 200 Архитектонског факултета.

Тема предавања се везује за једну од најзначајнијих актуелних урбанистичких активности у Београду – израду Генералног урбанистичког плана Београд 2041. Циљ предавања је контекстуализација овог планског процеса и унапређење разумевања процедура и методологије његове израде, са посебним фокусом на учешћу грађана и планирању отворених стамбених блокова на Новом Београду.

Предавање је намењено је свим студентима Архитектонског факултета заинтересованим за планирање развоја градова у Србији, а организује се у оквиру предмета ИП1 Интегрални развој територије на I години МАС Интегрални урбанизам.

Ана Граовац, дипл.инж.арх. и др Јаснима Ђокић, дип.инж.арх. су урбанисткиње са вишегодишњим искуством рада у пракси урбанистичког планирања, руководиле су израдом бројних урбанистичких планова, учествовале у великом броју истраживачких пројеката и ауторке су више научних и стручних радова у области урбанистичког планирања. Активно учествују на трибинама и јавним дебатама о развоју Београда. Оснивачице су експертске организације Нова планска пракса: база за урбанистичка истраживања и развој планирања из Београда.