УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Трибина: Уметнички пројекат H3O2 Vol. 3 – Акватекторијум: станишта будућности

AF - OTVORENA VRATA - baner

Аутор фотографије: Богдан Кнежевић / на фотографији: БОЈЕ ВОДЕ Дунава (Силоса), Милош Стојковић Минић, 2023. 

Организатори и учесници:

Милош Стојковић Минић, Богдан Кнежевић, Невена Петровић, Душан Стипић Дудварски (Dudwarszky), Ирина Живковић  (асистент УБ–АФ), Јована Лучић и Јелена Илић Гајић (асистент УБ–АФ). Рецензенти: др Зоран Ђукановић, редовни професорУниверзитет у Београду – Архитектонски факултет; др Иван Шулетић, доцент Универзитет у Београду – Архитектонски факултет; др. Небојша Антешевић, научни сарадник (спољни члан / ИАУС), Институт за архитектуру и урбанизам Србије. 


Среда, 27. септембар 2023. године, 16.30-18.00 часова, амфитеатар

 

Сврха трибине је разумети процесе структурализације (отворених) простора водом и успостављање везе између  уметности и архитектуре путем воде као методолошког алата. Термин за одржавање изложбе је од 15. септембра до 01. октобра 2023. године, уз пратећи програм, трибине и ауторсак вођења, као и промоцију каталога овог уметничког пројекта. 

Радови студената који су претстављали полазну тачку даљег развоја радова за изложбу, настали су током наставног процеса у јесењем семестру академске 2022/2023 године, на предмету Студио М03А – Пројекат (Акватекторијум: амбијент инспирисан водом) на другој, завршној, години Мастер академских студија архитектуре и Студио 07А – Пројекат (Акватекторијум: амбијент инспирисан водом) на петој, завршној, години Интегрисаних академских студија архитектуре на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. У овој академској години су гостујућих предавачи и критичари у процесима рада на предмету, а посебно у каснијој постпродукцији радова и пратећих радионица са студенатима током припрема за излагање радова на изложби били су: Милош Стојковић Минић, Богдан Кнежевић, Невена Петровић, Душан Стипић Дудварски (Dudwarszky), Ирина Живковић, Јована Лучић и Јелена Илић Гајић. Сви они су сада у прилици да са студентима прикажу и са (гостима/рецензензима/учесницима) говоре о својим радовима и тако одговоре на циљ – тему финалне, треће изложбе уметничког пројекта и пратеће радионице H3O2: aкватекторијум – станишта будућности кроз дискутовање насталих уметничких (просторних) дела за предметни простор –  Силос бр. 3 у културном центру Силоси у Београду на обали Дунава, где се уметнички пројекат у свом трећем, финланом, издању ове године реализује. 

 

Пратећи линкови:

https://www.youtube.com/watch?v=4Mp_iE2YpsA&ab_channel=BrainzTV 

 

Недеља са архитектуром 2023