УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектуру

Број кабинета: 252

Ужа научна област:
архитектонско пројектовање

Области истраживања:
граничне области архитектуре, сценских и визуелних уметности и њихова симбиоза; методологија стваралачких поступака

Дејан Тодоровић (1990), маст. инж. арх. завршио је основне и мастер студије архитектуре на Архитектонском факултету Универзитета у Београду 2014. годне, а од 2015. године студент је докторских студија Сценског дизајна на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Од 2013. године учествује настави на пројектантским предметима основних, мастер и интегрисаних студија Архитектуре и мастер студија Унутрашње архитектуре и дизајна, као сарадник доц. др Милене Кордић.

Учествовао је на бројним међународним и националним конкурсима, изложбама и радионицама из домена архитектуре и дизајна, међу којима се посебно издвајају: прва награда на студентском конкурсу Boche Di Leone, прва награда на конкурсу за Меморијал страдалим радницима РТС-а (као сарадник ауторског тима Неоархитекти) и учешће на изложби Almost Transparent Blue, у оквиру Malta Design Week-а 2014. Један је од аутора изложби Бело 115, у Галерији-легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића и Ре:Резиденција, у галерији Дорћол Platz, а са својим уметничким радом Видљиво ништа један је од аутора/учесника изложбе Суочавање, која је у галерији ШОК задруге организована као саставни део програма 62. Стеријиног позорја. Аутор је четири објављена рада из категорије научних радова и поглавља у монографијама, међу којима се посебно истиче рад објављен у рубрици Сценски дизајн часописа о позоришној уметности – Сцена.

Као један од три изабрана учесника програма билатералне креативне размене између Србије и Шведске – Design in Residence ‘15, у организацији Шведског института и Нове искре, био је корисник пуне стипендије Шведског института за двомесечни резиденцијални боравак на Факултету за уметност, културу и комуникације (К3) Универзитета у Малмеу (Konst, kultur och kommunikation (К3) – Malmö Högskola), а у јулу 2017. године учествовао је на интернационалној радионици Temporary у оквиру KotorAPSS (Architecture Prison Summer School) под менторством уметничког колектива Numen/For Use.

http://dejantodorovic.tumblr.com