УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Изложба студентских радова изборног предмета “Архитектура у контексту”

1

На Архитектонском факултету се у току ове недеље у Свечаној сали 200 одржава изложба семестралних студентских радова изборног предмета “Архитектура у контексту”, који води Проф. др Ева. Ваништа Лазаревић са асистентом др Јеленом Марић. У име факултета, изложбу односно жирирање је отворио Продекан за финансије, проф. Душан Игњатовић.

Иако је одавно јасно да је сарадња академије и привреде корисна и веома потребна у едукацији, она се ретко дешава. Иницијатива је у овом случају покренута од Немачке компаније Хорман (www.hormann.rs) преко личних контаката и резултирала је поделом три новчане награде и још две у облику књига а за студентске радове коју су употребили Хорманове производе – врата и прозоре.

Жири су изабрали сами студенти: Проф. Зоран Дјукановић, АФ и арх. Маја Лалић, Миксер, с обзиром да су теме биле урбана рециклажа индустријског наслеђа те представници Хорманна, Директор Бојан Симовић и арх. Нина Мијатовић нису имали лак задатак, јер су сви радови имали пре свега занимљиве социјално освешћене и зелене концепте.

1. Награђени рад: студ. Лука Стевановиц
2. награђени рад: Јасмин Растић, Симона Радојевић и Марија Итов
3. награђени рад: Илија Јовановић

Првонаграђени рад Луке Стевановића понудио је сопствено креиран софтвер који ће у пракси обогатити Хорманову понуду на тржишту.
Уочен је велики труд читаве групе и посебна врста ентузијазма коју креира и такмичарски дух.

6

3

2

4