УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Програм праксе за студенте Универзитета у Београду у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Vizual MGSI prakse 2023 1080x1080

Позивају се студенти завршне године основних и мастер студија Грађевинског, Саобраћајног, Правног, Економског, Машинског, Архитектонског и Географског факултета Универзитета у Београду да се пријаве за обављање стручне праксе у секторима и одељењима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. 

Пракса ће трајати три месеца – од 20.марта до 20.јуна. 2023.године 

Током трајања праксе студенти ће имати обезбеђену новчану надокнаду.  

Полазници праксе ће имати прилику да раде на инфраструктурним пројектима и развојним активностима у области саобраћаја и грађевинарства у Србији  уз подршку непосредно одређених ментора из реда запослених. 

Пријављивање се врши електронским путем на сајту Центра за развој каријере: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsipraksa23  

Уз пријаву потребно је доставити  потврду о студирању са факултета. 

Рок за пријаву: 9. март 2023.године. 

Програм праксе реализује се на основу Протокола о сарадњи потписаног између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Универзитета у Београду у области организовања и реализовања стручне праксе студената у Министарству, органима у саставу Министарства, јавним предузећима и јавним агенцијама које обављају делатности из делокруга рада Министарства.  

Један од циљева сарадње је да  што већи број студената Универзитета у Београду стекне практична знања и вештине и релевантно радно искуство током студија у циљу унапређења академског знања.   

Програм праксе ће се реализовати у три циклуса током године.   

У овом циклусу стручну праксу ће моћи да похађа укупно 30 студената Универзитета у Београду.  

Очекујемо да у наредним циклусима програма, који су у припреми, студенти реализују праксу и у јавним предузећима и јавним агенцијама које обављају делатности из делокруга рада Министарства.