УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Отворене пријаве за радионицу еколошког и антрополошког филма КИНО-ЕКО 2023.

fsu-slajfna-kino-eko

Академски филмски центар ДКСГ позива студенте да се пријаве за учешће на радионици еколошког и антрополошког филма КИНО-ЕКО. У фокусу трећег издања ове радионице биће простори Овчарско-кабларске клисуре и околине Чачка.

Радионица КИНО-ЕКО је намењена студентима и представља прилику да се млађа популација информише о битним темама везаним за заштиту животне средине, односно о еколошким проблемима, али и да се упозна са начином живота у подручјима Шумадије, односно централне Србије. Теоријски део радионице, на којем ће полазници бити упознати са различитим приступима у области документарног и експерименталног филма, биће одржан од априла до прве половине јула у Дому културе Студентски град, док ће практични део радионице бити одржан у споменутој регији, у другој половини јула. Финална монтажа снимљених материјала, као и пројекција филмова полазника радионице биће организована у Дому културе Студентски град, у току јесени текуће године.

Пријаве ће се примати искључиво електронским путем, а неопходно је да заинтересовани студенти пошаљу своју биографију/CV и мотивационо писмо (до 1.000 карактера са размацима) на мејл адресу kino-eko@dksg.rs, најкасније до 28. фебруара. Број полазника је ограничен, а сви кандидати биће позвани на разговор. Учешће на радионици КИНО-ЕКО је бесплатно, док је претходно искуство у раду на филму (или видеу) пожељно, али није неопходно као услов за пријаву.