УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

1901223_POUR SITE INTERNET

Десети пут фондација компаније Вилмот (Wilmotte et Associés) организује конкурс за студенте и младе архитекте. Тема овогодишњег конкурса је Кров над главом за све! (A roof over everybody’s head!)
Кровови обликују пејзаже градова и варошица, као и линију хоризонта. У синтагми ’’Кров над главом’’ кров представља симбол куће, заштиту и склониште, основу за успостављање породичног и друштвеног живота.
С обзиром на свеприсутну стамбену кризу, као и велики број напуштених и неискоришћених објеката, позивамо учеснике да осмисле оригинална решења у виду ревитализације постојећих неискоришћених простора смештених у рубним деловима градова, где би се испод постојећих кровова осмислио модуларан, адаптабилан и инклузиван систем који омогућава становање са пратећим функцијама.
Најбољи пројекти, селектовани од стране интернационалног жирија, биће награђени и изложени у Венецији у Галерији Вилмот фондације (Wilmotte Foundation Gallery) у оквиру Бијенала архитектуре. Радови ће такође бити објављени у пратећој монографији.

Све информације о конкурсу можете наћи на www.prixw.com 

Рок за предају радова је 20. март 2023!