УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

6. међународни фестивал паметних градова „Smart City Festival 2022 – Smart Reshape (#SCF22)“

thumbnail_image003

Немачка фондација „Fridrih Nauman“ и ове године у сарадњи са партнерима из Србије и региона, организује 6. међународни фестивал паметних градова „Smart City Festival 2022 – Smart Reshape (#SCF22)“, који ће се одржати 17. новембра у Београду у хотелу „Crown Plaza“ са почетком у 10 часова.

Препознавши истакнуту потребу за јачањем сарадње у областима дигитализације, иновација и нових технологија, овај пројекат је подржало и немачко федерално Министарство за економску сарадњу и развој.

Са посебним задовољством позивамо студенте Универзитета у Београду – Архитектонског факултета да се учешћем на Smart City Festivalu укључе у процес успостављања одрживих модела развоја у урбаним срединама.

Препознајемо кључну улогу студената као будућих професионалаца, лидера и доносиоца одлука у унапређивању постојећих пракси, али и у креирању потпуно нових и будућношћу инспирисаних перспектива у домену паметних градова, које отварају нове прилике за раст и развој.

Укључивање студената доприноси диверзитету перспектива и успоставља платформу за размену и примену знања будућих стручњака различитих профила у дефинисању модела сарадње са привредом и локалним заједницама на примењеним интердисциплинарним пројектима.

Студентима који буду присуствовали панелима биће издати сертификати о учешћу на стручном скупу. За све госте фестивала обезбеђени су храна и освежење током дана. Пријавни формулар је објављен на овом линку.

Фестивал се фокусира на #SmartReshape и тематски је подељен на три целине:
• Reshaping Innovation – The Future of Regional Economic Development,
• Reshaping Sustainability – Environmental Impact and Prosperity,
• Reshaping Health – Smart solutions from companies that improve the lives of patients in

Serbia.

Кроз повезивање актера у региону из различитих друштвених и економских сфера, намера нам је да промовишемо хумани, иновативни, инклузивни и одрживи урбани развој, као континуирани процес који пружа огромне шансе и користи грађанима, предузећима и локалним заједницама Западног Балкана.