УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

РИСЕ конкурс за младе са добрим идејама за друштво продужен до 6. новембра!

rise 16_9 produžen konkurs

Конкурс за Регионални инкубатор за социјално предузетништво (РИСЕ), програм који младима пружа подршку да развију бизнис који ће да донесе друштвене промене, продужен је до 6. новембра, саопштено је из организације Смарт колектив која спроводи овај програм у Србији.

На конкурс могу да се пријаве млади од 18 до 35 година из Србије и још пет земаља Западног Балкана, а из сваке земље биће примљено по шест тимова који ће током програма развијати предузетничке вештине, након чега ће два тима из сваке земље добити финансијску подршку за оснивање свог социјалног предузећа.

Ово је трећи циклус РИСЕ програма кроз који је до сада прошло преко 250 предузетника и предузетница како би развили више од 90 друштвених идеја, док је 24 пројекта остварило и финансијску подршку, укључујући Вожњом до самосталности, Wоман он тхе wаy, Моунтаин Wаyс и Изађи у бар из Србије.
РИСЕ – Регионални инкубатор за социјално предузетништво је бесплатни програм подршке за развој идеја социјалног предузетништва који у Србији спроводи организација Смарт колектив. Програм је намењен мотивисаним и посвећеним младим људима који су спремни да издвоје време за учење и допринесу позитивним променама на Западном Балкану. Циљ програма је да подржи идеје са снажном друштвеном мисијом које ће регион учинити бољим местом.
РИСЕ ће окупити младе људе који имају идеју или иновативно решење за нови и бољи приступ образовању, оснаживању жена, култури, руралном развоју, здрављу или запослености у својој заједници и пружајући вештине, знање и искуство социјалног предузетништва помоћи ће им да реше социјална или питања заштите животне средине која их интересују, истовремено дајући им прилику да зараде док раде нешто у шта верују!
РИСЕ програм састоји се од 2 фазе – идеације и инкубације. Током 3 месеца фазе идеације учесници ће градити своју идеју од нуле до бизнис модела. На том путовању имаће подршку експерата и ментора, са којима ће проћи кроз све важне кораке у покретању социјалног предузећа. Два најбоља тима из Србије односно укупно 12 тимова из региона, добиће и додатну финансијску и практичну подршку да спроведу своју идеју и унапреде развој свог пословања током фазе Инкубације.
Пријављивање за РИСЕ програм врши се попуњавањем формулара на овом >> ЛИНКУ <<. Пријаве за програм отворене су до 6. новембра у 23:59х !
Више информација о РИСЕ програму, шта очекује тимове на РИСЕ путовању и критеријумима за учешће доступно је на овом >>ЛИНКУ<<
Смарт колектив организоваће РИСЕ ИНФО СЕСИЈУ на којој ће сви заинтересовани учесници моћи да поставе сва питања у вези са пријавом и програмом. Инфо сесија се одржава у четвртак, 27. октобра, 17.00 – 18.00ч онлајн. Пријављивање за инфо сесију се врши попуњавањем кратког формулара на овoм линку.