УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

MMilinkovic_DOBROVIC_titlepage

Позивамо вас да нам се придружите на промоцији научне монографије Никола Добровић: The Shifting Modes of Critical Practice in Architecture, ауторке Марије Милинковић. Књига је публикована у саиздаваштву издавачке куће The Architecture Observer (Монтреал/Амстердам) и Универзитета у Београду – Архитектонског факултета, 2022. године.

Промоција ће бити одржана у Галерији Српске академије наука и уметности, Кнез Михаилова 35, у среду, 14. септембра 2022. године са почетком у 18.00 часова, у оквиру обележавања 125. годишњице рођења Николе Добровића у организацији Архитектонског факултета у Београду и Српске академије наука и уметности.

О књизи ће говорити: арх. Бранислав Митровић, професор емеритус Универзитета у Београду – Архитетктонског факултета и редовни члан САНУ, др Злата Вуксановић-Мацура, виши научни сарадник Географског института „Јован Цвијић“ САНУ (модераторка разговора), и ауторка монографије. Мишљење о књизи ће изнети издавач, др Ханс Ибелингс са Универзитета у Торонту, John H. Daniels Faculty of Architecture, Landscape, and Design.

Добродошли!