УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

thumbnail_YaelReisner_NAARO_HR_01 2

Yael Reisner, Photo by NAARO Studio

ОТВОРЕНО ПРЕДАВАЊЕ

ЧЕТВРТАК, 7. ОКТОБАР 2021.

18:00

АМФИТЕАТАР АФ

ZOOM:

 

ЈАЕЛ РАЈЗНЕР (YAEL REISNER)
ЛЕПОТА ЈЕ ПОНОВО У ИГРИ (IN ARCHITECTURE BEAUTY MATTERS ANEW)

 

Дигитални дизајн наставља да утиче на архитектонски дискурс, не само због промена у начину његове производње, већ успостављањем новог значења. Сам израз „пост-дигитално“ увели су рачунарски дизајнери и уметници, који сугеришу да су дигитални добици у архитектонском дизајну увећани људским расуђивањем и когнитивном интуицијом.

 

Архитекта др Јаел Рајзнер комбинује архитектонску праксу са истраживачким, наставним и кустоским радом. Рођена у Тел Авиву, Рајзнер је дипломирала биологију, са које је прешла на архитектуру, а завршила студије на АА у Лондону и докторирала на РМИТ -у, У Мелбурну. Рајзнер је била гостујући уредник комплементарног броја Архитектонског Дизајна, АД 2019. године у издању Вилеи -а у Великој Британији, под насловом: Beauty Matters, Human Judgement and the pursuit of New Beauties in Post Digital Architecture.

 

Јаел Рајзнер Студио посвећен је истраживачким пројектима, који су претежно фокусирани на добробит људског и изграђеног окружења, у коме се тежи искуству лепоте. Њени јавни радови укључују: Take My Hand, Rights and Veddings, инсталацију која је истраживала људска права и добробит на Placa de La Merce, Barcelona (2014) у продукцији Фондације Enric Miralles.

thumbnail_Yael Reisner-AD Mag and TAB catalogue-2019

Beauty Matters; Human Judgement and the Pursuit of New Beauties in Post-Digital Architecture. AD magazine, 2019, Wiley, UK
Beauty Matters; Civilisation Could Not Exist Without the Experience of Beauty. TAB 2019’s catalogue, Estonian Center of Architecture