УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

image004

Грађевинска индустрија има велики удео у глобалној емисији угљеника, истовремено отварајући подједнаке могућности за позитивно деловање унутар сектора. Према подацима УН-Хабитата и Светске банке, до 2030. године три милијарде људи ће имати потребу за новим становима и основном инфраструктуром. Поред огромне потражње за изградњом, налазимо се у моменту освешћености о исцрпљености ресурса који се користе за изградњу, као и о утицају масовног грађења на здравље људи, заједница и планете.

Сада имамо прилику да предузмемо одлучне мере, развијањем пројектантских и грађевинских пракси које ће допринети побољшању квалитета живота људи широм света, учећи од и унапређујући локална знања и традиционалне методе генерацијама прилагођаване клими и локалном контексту.

Као одговор на поменути проблем, ИНТБАУ (The International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism) организује Архитектонски изазов у виду такмичења за решење ниско-угљеничне, без-угљеничне и угљеник-негативна отпорне и прилагодљиве куће. Желимо да студенти, наставници, архитекте, дизајнери, инжењери и сви који имају интересовања за зграде и зграде проихвате изазов тако што ће се регистровати испод. Можете се укључити ако се придружите интерактивној серији интернет оредавања и учествујете у такмичењу за најбоље решење.

Серија предавања је бесплатна и отворена за све, а почеће 30. јула вебинаром о одговорности и могућности архитектуре да боље служи људима и планети. Интернет сесије ће се одржавати уживо сваког месеца од јула до априла и биће бесплатне и отворене за све. Сертификати ће бити додељени онима који учествују у најмање четири сесије у онлине програму.

Сесија 2: Вернакуларно, традиционално, локално, аутохтоно
Датум: петак, 27. август
Време: 15:00 БСТ
Ова сесија ће приказати изузетну разноликост светских градитељских култура и улогу коју знање које се у њима има мора имати у одрживој изграђеној будућности.
Региструј се сада

 

https://www.facebook.com/INTBAU.Central/posts/10159306494929450

https://twitter.com/INTBAU/status/1417413817252859908

https://www.instagram.com/p/CRg9ag-KxrC/