УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

DANUrB-Kick-Off

Уводна конференција и партнерски састанак међународног пројекта DANUrB+, суфинансираног од INTERREG подунавског програма 2014-2020., одржан је на даљину путем Microsoft TEAMS апликације 25-26. септембра 2020. године и са учесницима из шест подунавских земаља.

Првог дана, 25. септембра 2020., окупило се преко 70 учесника из партнерских организација (19), организација стратешких партнера (20) и неколико организација стејкхолдера из различитих земаља. Уводну реч дао је руководилац пројекта, др Балинт Кадар са Универзитета за технологију и привреду у Будимпешти. Други дан, 26. септембар 2020., је посвећен представљањем плана рада и разговором око спровођења пројекта. Дати дан је завршен састанком надзорног одбора. Без обзира на удаљеност, сви учесници су поделили своје планове и идеје како да се пројекат примени у посебним околностима.

Сви чланови тима са Архитектонског факултета у Београду присуствовали су уводној конференцији DANUrB+ пројекта. Проф. Александра Ђукић и ас. Бранислав Антонић представили су два пројектна задатка бр. 3 и 4, за која је задужен Архитектонски факултет. Ас. Јелена Марић је била модератор на заседњу посвећеном партнерима из Средњег Подунавља.

Након почетне конференције, а током октобра 2020., одржана су два додатна заједничка састанка у мањем формату. Први је био 8. октобра 2020. године, и организован је од стране Архитектонског факултета у Београду у вези са радом на поменутим задацима. Чланови тима Архитектонског факултета такође су имали активну улогу на другом састанку, одржаном 27. октобра 2020. године у организацији Универзитета „Јон Минку“ из Букурешта.


Повезани  текстови:
DANUrB+ (2020-2022): Архитектонски факултет у Београду учесник новог међународног пројекта у оквиру INTERREG подунавске прекограничне сарадње ЕУ