УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Climathon-Cover-Belgrade-logos

Позивамо Вас да будете учесници Climathon Belgrade 2019/20, који се одржава 8. и 9. фебруара 2020. године.

Климатон, једна од најмасовнијих колективних климатских акција у свету,  годишње окупља хиљаде људи у преко 145 градова и 55 земаља на свим континентима.

Реализује се кроз хакатон, низ предавања и радионица, где се тимови студената, предузетника, стартапова, бизнис лидера и креатора политика такмиче у решавању климатских изазова. Климатон је покренут од стране Европске заједнице за знање и иновације. Београдски Климатон се реализује у сарадњи са градом Београдом (Секретаријатом за заштиту животне средине), Привредном комором Србије и партнерима.

Климатон промовише интердисциплинарни приступ због чега су предавачи и ментори на радионицама професори београдског универзитета са више факултета, стручњаци из праксе и представници градске управе. Међу предавачима са Архитектонског факултета су др Ксенија Лаловић и др Ратка Чолић.

 

Током дводневног програма можете одабрати решавање јендог од два понуђена климатска изазова за град Београд у складу са вашим интересовањем, знањима и идејама:

Урбана топлотна острва у Београду
Чврсти комунални отпад и еколошка свест грађана

 

Кроз дводневни пут од изазова до решења имате могућност да развијете своје идеје, кроз иновативан и креативан рад са стручњацима из различитих области.

Догађај је отворен за све тимове и појединце, а најбољи добијају награде и прилику да се њихове идеје развију и примене. Учешће је бесплатно, а сви учесници добијају сертификат о учествовању, храну, пиће, енерџајзере, нетворкинг и забаву.

Због ограниченог броја учесника, обавезна је регистрација до 6. фебруара на http://bit.ly/climbg , где можете наћи више информација о догађају.
Facebook догађај: http://bit.ly/climbg-fb

Питања и пријава за волонтирање на climathonbg@gmail.com