UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Climathon-Cover-Belgrade-logos

Pozivamo Vas da budete učesnici Climathon Belgrade 2019/20, koji se održava 8. i 9. februara 2020. godine.

Klimaton, jedna od najmasovnijih kolektivnih klimatskih akcija u svetu,  godišnje okuplja hiljade ljudi u preko 145 gradova i 55 zemalja na svim kontinentima.

Realizuje se kroz hakaton, niz predavanja i radionica, gde se timovi studenata, preduzetnika, startapova, biznis lidera i kreatora politika takmiče u rešavanju klimatskih izazova. Klimaton je pokrenut od strane Evropske zajednice za znanje i inovacije. Beogradski Klimaton se realizuje u saradnji sa gradom Beogradom (Sekretarijatom za zaštitu životne sredine), Privrednom komorom Srbije i partnerima.

Klimaton promoviše interdisciplinarni pristup zbog čega su predavači i mentori na radionicama profesori beogradskog univerziteta sa više fakulteta, stručnjaci iz prakse i predstavnici gradske uprave. Među predavačima sa Arhitektonskog fakulteta su dr Ksenija Lalović i dr Ratka Čolić.

 

Tokom dvodnevnog programa možete odabrati rešavanje jendog od dva ponuđena klimatska izazova za grad Beograd u skladu sa vašim interesovanjem, znanjima i idejama:

Urbana toplotna ostrva u Beogradu
Čvrsti komunalni otpad i ekološka svest građana

 

Kroz dvodnevni put od izazova do rešenja imate mogućnost da razvijete svoje ideje, kroz inovativan i kreativan rad sa stručnjacima iz različitih oblasti.

Događaj je otvoren za sve timove i pojedince, a najbolji dobijaju nagrade i priliku da se njihove ideje razviju i primene. Učešće je besplatno, a svi učesnici dobijaju sertifikat o učestvovanju, hranu, piće, enerdžajzere, netvorking i zabavu.

Zbog ograničenog broja učesnika, obavezna je registracija do 6. februara na http://bit.ly/climbg , gde možete naći više informacija o događaju.
Facebook događaj: http://bit.ly/climbg-fb

Pitanja i prijava za volontiranje na climathonbg@gmail.com