УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Nagradni konkurs - Avalski toranj, simbol Beograda - grafički dizajn

Авалски торањ, симбол Београда, јединствен у погледу своје архитектуре, представља једну од пет главних туристичких атракција Београда. На видиковцу торња, високом 204 метара, пружа се јединствени поглед, због којег га годишње посети више стотина хиљада туриста и посетилаца. Авалски торањ један је од највиших у Европи и најзначајнији је телекомуникациони објекат у региону.

2020. године Авалски торањ прославља свој јубиларни 10. рођендан! Овом приликом вас позивамо да будете део наше прославе и да учествујете у наградном конкурсу:

Уколико похађаш школу или факултет на коме се изучава предмет графички дизајн, креирај оригинално графичко решење за плакат на тему: „Авалски торањ, симбол Београда“

Пошаљи нам свој рад на емаил адресу avalskitoranj.konkurs@gmail.com, и освоји неку од вредних награда за прво, друго или треће место.

Конкурс је отворен до 15. марта 2020. године.

За више информација о конкурсу посетите: Фацебоок или Инстаграм страницу Авалски торањ.

 

УСЛОВИ УЧЕШЋА

Ко може да се пријави на конкурс?

Право учешћа имају сви редовни ученици средњих школа и студенти факултета, школске 2019/2020 године који похађају или су похађали предмет графички дизајн.

Која је тема?

Ученици и студенти треба да креирају оригинално графичко решење за плакат, без ограничења у мотивима, на тему „Авалски торањ, симбол Београда“, уз приказ торња. Плакат треба да буде димензија 80×60цм.

До када траје конкурс?

Конкурс траје од 1. децембра 2019. године до 15. марта 2020.

Које су награде?

За три најбоља рада додељујемо награде које ће помоћи аутору рада у даљем усавршавању у области графичког дизајна, у противвредности од 500, 300 или 200 еура, за освојено прво, друго и треће место. Добитници ће добити и сертификат о освајању награде на конкурсу.

Како да се пријавим?

Пријава за конкурс се шаље електронски, на е-маил адресу: avalskitoranj.konkurs@gmail.com

Потребно је да аутор рада пошаље следећа документа:

  1. Идејно решење плаката димензија 80×60цм. Рад послати у електронској форми (ПДФ формат)
  1. Скенирано уверење о похађању средње школе за 2019/2020 годину, или скенирано уверење о похађању факултета за 2019/2020 годину.
  2. Уредно и потпуно попуњену, потписану и скенирану Сагласност за учешће на Конкурсу, којом се прихватају услови и правила учешћа на Конкурсу и дају сви неоходни подаци, тачно и истинито.

 

Циљ конкурса је да активирамо ученике средњих школа и студенте факултета које занима област графичког дизајна, да их подстакнемо да буду креативни, маштовити и да нам покажу на који начин они виде Авалски торањ.

Победнике бира наш стручни жири: представник ЈП Емисиона техника и везе, директор Авалског торња и професори са факултета ликовних и примењених уметности. Додатни глас при одабиру имаће и онај рад који сакупи највећи број лајкова на фотографији рада, која ће бити постављена на Фацебоок и Инстаграм страницама Авалског торња.

Критеријуми за избор три најуспешнија рада су оригиналност, иновативност, мера испуњења постављеног циља.

Аутори најбољих радова биће проглашени јавно, путем wеб странице Авалског торња, Фацебоок и Инстаграм странице Авалски торањ и на прослави 10. рођендана Авалског торња, који ће бити одржан у априлу 2020. године.

Организатор конкурса је ЈП Емисиона техника и везе и Авалски торањ.

 

УСЛОВИ И ПРАВИЛА КОНКУРСА

Предмет Конкурса је графички дизајн постера поводом 10. рођендана Авалског торња.

Организатор Конкурса је ЈП Емисиона техника и везе, а услови учешћа и правила Конкурса објављују се на wеб страници Авалског торња, FB stranici Avalski toranj  i Instagram stranici Avalski toranj.

Задатак Конкурса је графички дизајнирати постер на тему 10. рођендана Авалског торња.

Циљ Конкурса је ангажовање ученика средњих школа и студенте факултета, избор најкреативнијих радова и њихова изложба у Музеју на Авали.

Могућност учешћа на Конкурсу остварују сви редовни ученици средњих школа и студенти факултета, школске 2019/2020, грађани Републике Србије, а који похађају или су похађали предмет графички дизајн, на територији Републике Србије (у даљем тексту: Учесници), а који најкасније на дан 15.03.2020. године доставе неопходна документа и рад за пријаву учешћа:

– Уредно и потпуно попуњену, потписану и скенирану Сагласност за учешће на Конкурсу ЈП Емисиона техника и везе, којом се прихватају услови и правила учешћа на Конкурсу и дају сви неоходни подаци, тачно и истинито;

– Скенирано уверење о похађању средње школе за 2019/2020 годину, или

– Скенирано уверење о похађању факултета за 2019/2020 годину;

– Рад у електронској форми (у ПДФ формату).

 

Документа и радове слати на емаил: avalskitoranj.konkurs@gmail.com

Учесници конкурса могу бити само индивидуални аутори. Сваки учесник може пријавити највише један рад.

 

ПДФ конкурс