УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Inspireli_Awards_2017_banner

Icon_Inspireli_120x120

Након другог годишњег конкурса за Награде Инспирели (Inspireli Awards 2016) и учешћа више од 1000 учесника из 99 земаља, Награде INSPIRELI спадају у најуспешније међународне конкурсе у свету за младе и талентоване архитекте и студенте архитектуре млађе од 35 година.

На конкурсу за 2017. годину, такмичари могу пријавити радове у једној од две категорије: Визија (за концептуалне радове) и Реализација (за већ изграђене објекте). Учесници конкурса предаће радове за комплетним техничким детаљима и описом, и тиме омогућити потпуну повратну информацију од стране жирија за 2017. годину.

Добитнике Награда INSPIRELI бирају међународни стручњаци и колеге. Жири конкурса је састављен од цењених професионалаца у архитектури и дизајну, чланова Интернационалне уније архитеката (Union of International Architects) и стручне јавности. Међу члановима стручног жирија су и Toyo Ito, Jürgen Mayer H, Otto Dvorak, Ian Bogle, Atsushi Kitagawara, Carlos Montoya…

Гласање се завршава 31. јануара 2018. године, а затим следи прелиминарна селекција финалиста за сваку категорију. Укупно ће бити одабрано 30 такмичара од којих ће жири конкурса одабрати по три финалиста за сваку категорију. Сваки од ових пројеката биће засебно разматран и анализиран, како би се одабрали победници чији рад представља највиши укупан квалитет, креативан садржај и функционална достигнућа.

У оквиру конкурса ће бити додељене четири награде: INSPIRELI Vision Award – за најбољи рад у категорији Визија, INSPIRELI Realization Award – за најбољи рад у категорији Реализација, “Wings” Grand Prize Jury Award – за такмичара чији рад највише показује дух пехара “Wings to the Future” Борека Шипека (Borek Šípek), и “Regional Recognition” Award за такмичаре из одабраних региона у оквиру којих је број такмичара већи од 200.

Inspireli_Awards_2016_Winner

Добитник награде INSPIRELI AWARDS 2016, Giacomo Garziano, University of Florence, Italy, студент Универзитета у Фиренци, Италија, са победничким пехаром “Wings to the Future” Bořekа Šípekа | Photo © INSPIRELI

Важни датуми:
Рок за пријаву радова: 31. јануар 2018.
Завршетак јавног гласања и селекција финалиста: 31. јануар 2018.
Завршетак гласања жирија: 28. фебруар 2018.
Објава резултата конкурса и додела награда: 05. март 2018.

Све информације о конкурсу можете погледати на званичној страници конкурса:
INSPIRELI AWARDS 2017


Повезани текстови:
Комисија изабрала најуспешније мастер радове 2016/17 за номинације на важним конкурсима!
Гласајте за нашу студенткињу: Јелена Крстић у финалу конкурса за Награду Инспирели 2016. (INSPIRELI Awards 2016)
Комисија изабрала најуспешније мастер радове 2015/16 за номинације на важним конкурсима!
Конкурс: Награде Инспирели (INSPIRELI Awards)


Logo_Inspireli_Awards_2017_flyer