UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Inspireli_Awards_2017_banner

Icon_Inspireli_120x120

Nakon drugog godišnjeg konkursa za Nagrade Inspireli (Inspireli Awards 2016) i učešća više od 1000 učesnika iz 99 zemalja, Nagrade INSPIRELI spadaju u najuspešnije međunarodne konkurse u svetu za mlade i talentovane arhitekte i studente arhitekture mlađe od 35 godina.

Na konkursu za 2017. godinu, takmičari mogu prijaviti radove u jednoj od dve kategorije: Vizija (za konceptualne radove) i Realizacija (za već izgrađene objekte). Učesnici konkursa predaće radove za kompletnim tehničkim detaljima i opisom, i time omogućiti potpunu povratnu informaciju od strane žirija za 2017. godinu.

Dobitnike Nagrada INSPIRELI biraju međunarodni stručnjaci i kolege. Žiri konkursa je sastavljen od cenjenih profesionalaca u arhitekturi i dizajnu, članova Internacionalne unije arhitekata (Union of International Architects) i stručne javnosti. Među članovima stručnog žirija su i Toyo Ito, Jürgen Mayer H, Otto Dvorak, Ian Bogle, Atsushi Kitagawara, Carlos Montoya…

Glasanje se završava 31. januara 2018. godine, a zatim sledi preliminarna selekcija finalista za svaku kategoriju. Ukupno će biti odabrano 30 takmičara od kojih će žiri konkursa odabrati po tri finalista za svaku kategoriju. Svaki od ovih projekata biće zasebno razmatran i analiziran, kako bi se odabrali pobednici čiji rad predstavlja najviši ukupan kvalitet, kreativan sadržaj i funkcionalna dostignuća.

U okviru konkursa će biti dodeljene četiri nagrade: INSPIRELI Vision Award – za najbolji rad u kategoriji Vizija, INSPIRELI Realization Award – za najbolji rad u kategoriji Realizacija, “Wings” Grand Prize Jury Award – za takmičara čiji rad najviše pokazuje duh pehara “Wings to the Future” Boreka Šipeka (Borek Šípek), i “Regional Recognition” Award za takmičare iz odabranih regiona u okviru kojih je broj takmičara veći od 200.

Inspireli_Awards_2016_Winner

Dobitnik nagrade INSPIRELI AWARDS 2016, Giacomo Garziano, University of Florence, Italy, student Univerziteta u Firenci, Italija, sa pobedničkim peharom “Wings to the Future” Bořeka Šípeka | Photo © INSPIRELI

Važni datumi:
Rok za prijavu radova: 31. januar 2018.
Završetak javnog glasanja i selekcija finalista: 31. januar 2018.
Završetak glasanja žirija: 28. februar 2018.
Objava rezultata konkursa i dodela nagrada: 05. mart 2018.

Sve informacije o konkursu možete pogledati na zvaničnoj stranici konkursa:
INSPIRELI AWARDS 2017


Povezani tekstovi:
Komisija izabrala najuspešnije master radove 2016/17 za nominacije na važnim konkursima!
Glasajte za našu studentkinju: Jelena Krstić u finalu konkursa za Nagradu Inspireli 2016. (INSPIRELI Awards 2016)
Komisija izabrala najuspešnije master radove 2015/16 za nominacije na važnim konkursima!
Konkurs: Nagrade Inspireli (INSPIRELI Awards)


Logo_Inspireli_Awards_2017_flyer