УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Студентска трибина “Предузетник почетник” у оквиру Француске недеље 2016. у Београду

LogoCcifs

„Предузетник почетник“ назив је студентске трибине коју четврту годину за редом организује компанија Schneider Electric, уз подршку Француске привредне коморе током трајања Француске недеље.

Трибина ће бити одржана у петак, 18. новембра 2016. године од 11 часова у Музеју науке и технике у Београду (улаз из Добрачине 51), а обухватиће сесије симулација разговора за посао, радионица о унапређивању CV-а и мини курс о адекватном корпоративном одевању за разговор за посао. Такође, у оквиру трибине биће организована панел дискусија на тему предузетништва.

Овогодишњи учесници панел дискусије биће Дејан Марковић, директор компаније Schneider Electric, Душан Бекута, из компаније Schneider Electric DMS, Francois Allain из компаније Sade Serbia /Veolia Water Solutions &Technologies, који ће говорити о предузетништву из угла корпорације. Такође, на панел дискусији учествоваће и Душанка Илић, оснивач компанија Kutpoint и MUNPlanet која ће поделити своје искуство када је start up бизнис у питању а цео догађај модерираће Зоја Кукић, један од оснивача StartIT-а.

Студенти ће имати прилику да учествују на симулацијама разговора за посао које ће водити HR менаџери компанија Schneider Electric, Credit Agricole, Sade Serbia/Veolia Water Solutions &Technologies и Societe Generale. Такође, евалуацију CV-а и корисне савете како да га унапреде добиће од HR агенција ManpowerGroup и Human Capital Solutions а биће у прилици да чују и кратак курс о правилном избору пословне гардеробе. Сви заинтересовани студенти могу се пријавити попуњавањем пријавног формулара на сајту Француске привредне коморе.

Након панел дискусије сви учесници моћи ће да обиђу Музеј науке и технике.


Повезан текст:
Конкурс: Студентска награда Француско-српске привредне коморе за 2016.


Francuska-nedelja-2016

Француска недеља одржава се четврту годину заредом од 17. до 24. новембра 2016. године. Ова манифестација, којом се већ традиционално у нашој земљи промовише француска култура и пословна експертиза, ове године има за тему „Креативност и иновације“.

Поред традиционалног дочека младог француског вина Beaujolais nouveau, Француско-српска привредна комора организује конференцију о употреби напредних технологија у изградњи Града будућности, уз учешће највећих француских стручњака, као и Онлајн сајам запошљавања и Мапу француских производа на интернет адреси www.francuskanedelja.rs

Програм Француске недеље 2016:

Отварање Француске недеље – Дочек младог француског вина Beaujolais nouveau
четвртак, 17. новембар
Отварање Француске недеље и дочек младог француског вина Beaujolais nouveau уз мини сајам француских производа. Очекује се присуство 300 званица, дипломата, пословних људи и јавних личности.


Студентска трибина
петак, 18. новембар

У сарадњи са компанијом Schneider Electric, биће одржана студентска трибина на тему “Предузетник почетник”.


Сусрети са међународним донаторима
21-22. новембар
Сусрети француске делегације предузећа са међународним финансијским установама у Србији и B2B састанци са српским предузећима.

Винска радионица
среда, 23. новембар
Винска радионица ; дегустација француских вина уз предавање сомелијера. Догађај за чланове и партнере Коморе.


Конференција „Град будућности: француско искуство“
четвртак, 24. новембар

Пословна конференција „Град будућности: француско искуство“, конференција о увођењу напредних технологија у изградњи Града будућности (Smart city). Уследиће B2B састанци између француских стручњака, предузећа и представника општинских власти. Догађај организују Амбасада Француске, Француско-српска привредна комора и Привредна комора Србије.


Онлајн сајам запошљавања
17-24. новембар

Сајам ће бити одржан на адреси www.francuskanedelja.rs Очекује се учешће највећих француских компанија и преко 5.000 посетилаца на сајму. Платформа нуди кандидатима могућност да прегледају листе слободних радних места, да пошаљу пријаве за посао, као и да уживо разговарају са представницима људских ресурса преко апликације за chat.


Мапа француских производа
17-24. новембар
Online мапа француских производа: по први пут у Србији, биће креирана дигитална мапа француских производа, брендова и услуга који су доступни у Србији. Посетиоце сајта очекују и информације о попустима у оквиру Француске недеље. Мапа је доступна на адреси www.francuskanedelja.rs

Street Art
Француско-српска привредна комора ће основној школи “Владислав Рибникар” у Београду поклонити осликани мурал, са мотивима Малог принца. За ову прилику, планирано је учешће неког од познатих Street Art уметника. Тачан датум отварања мурала ће бити јављен. Поред тога, пре и за време манифестације, Трг Републике биће украшеним паноима Француске недеље.

Francuska-nedelja-2016_Studentska-tribina

Кликни за увећање