УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Сајам запошљавања у дрвној индустрији и индустрији намештаја – 09. новембар 2016.

2016_Sajam-zaposljavanja-u-drvnoj-industriji

Klaster-drvopreradjivaca_logo

Кластер дрвопрерађивача, под покровитељством Развојне агенције Србије, организује Сајам запошљавања у дрвној индустрији и индустрији намештаја, који ће бити одржан 09. новембра 2016. године на Београдском сајму, а у оквиру предстојећег Сајма намештаја у Београду. Позив је отворен за предузећа, кандидате за посао, школе, факултете и све институције и појединце који послују или могу пословати са дрвном индустријом и индустријом намештаја.

Основа за развој било које привредне гране је приступ квалификованој радној снази. Имајући ово у виду, Удружење „Кластер дрвопрерађивача“ је покренуло иницијативу за организовањем „Сајма запошљавања у дрвној индустрији и индустрији намештаја“. Организаторима је циљ да повежу све појединце и институције који су у вези са овом привредном граном, како би се кроз директне сусрете ускладиле њихове активности.

Пилот пројекат “Сајам запошљавања у дрвној индустрији и индустрији намешаја” је реализован крајем јуна ове године, на Шумарском факултету у Београду. Наишао је на одобравање и подршку свих који имају везе са дрвном идустријом, званичних органа Републике Србије, медија и целокупне јавности, а посећеност је превазишла очекивања организатора, Удружење “Кластер дрвопрерађивача” је након тога добило подршку од Развојне агенције Србије да организује други циклус овог сајма, 09. новембар 2016.године (током одржавања „Сајма намештаја“) на Београдском сајму.

Подршку овом пројекту су до сада пружили: Развојна Агенција Србије (РАС), Привредна комора Србије (ПКС), Београдски Сајам, Регионална развојна агенција (РАРЕИ), Шумарски факултет – Београд, Агенција за дрво, Удружење „Одрживи простор“, Техничка школа „Дрво арт“ и бројна предузећа.


Повезани текстови:
Сајам послова: JobFair16
Конкурс за стручну праксу у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
Сајам послова: JobFair 15
Београдски сајам запошљавања и пракси 2015


Поред предузећа која се на сајму појављују као потенцијални послодавци и кандидата за посао, очекује се учешће техничких школа и факултета. Као посебна активност организује се бесплатна Радионица са сертификатом о самозапошљавању у дрвној индустрији. Учесници на “Сајму запошљавања у дрвној индустрији и индустрији намештаја” имаће прилику да представе своје пословне услуге и производе, да промовишу своја предузећа, да пронађу квалификовану радну снагу, да пронађу посао, да се повежу са другим субјектима из привреде, школама и факултетима, направе договоре о студијским посетама предузећима, пракси, стипендирању, волонтирању, међусобном повезивању или започињању сопственог посла, упознају се са стварним потребама предузећа и представе се у најбољем светлу.

За више информација о овом сајму контактирајте: sajam.zaposljavanja@klasterdp.rs или www.klasterdp.rs

http://sajam-zaposljavanja.rs/

RAS_logo250