УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Презентација програма Суперсте: дизајнирајте релакс зону Ерсте банке или осмислите пројекат у области културе, уметности, образовања!

Erste_bank_logo

Презентација програма Суперсте – дизајнирајте релакс зону Ерсте банке или осмислите пројекат у области културе, уметности, образовања!

/ Петак (07. октобар 2016. године) , 14.00 часова, Свечана сала Архитектонског факултета, Београд /

Дођите да чујете како можете да освојите 200.000 динара за реализацију своје супер идеје! Клуб Суперсте је програм донација намењен појединцима и појединкама који спроводи Ерсте Банка  у сарадњи са Фондацијом Докукино и који и ове године подржава најбоље пројекте младих лидера и лидерки од 16 до 35 година.

Пријава за Клуб Суперсте је једноставна и онлајн и захтева добре идеје које покрећу и мењају друштво и појединце који имају знање и искуство да те идеје спроведу. Десет најбољих пројекта из области културе, уметности и образовања, добиће финансијску подршку у укупном износу од 2.000.000 динара, а пројекат са највећом подршком заједнице добија специјалну награду од 100.000 динара.

Једна од награда ове године предвиђена је и за најбоље решење за релакс зону новог Ерсте Сириус пословног комплекса! Поред финансијске подршке за реализацију пројеката, победнички тимови ће добити и менторску подршку која ће им користити када буду спроводили своје иновативне пројекте у дело.

Рок за пријаву отворен је до 14. октобра 2016. године, а на презентацији ћемо причати о програму и свим бенефитима учествовања, као и о самој пријави идеје. Ако имате идеју и треба вам да неко из Суперсте тима ослушне идеју пре него што је пријавите, или имате недоумица око пријаве – ово је право време и место да вас подржимо.

Више информација о конкурсу можете прочитати на платформи Суперсте.нет, а о Ерсте Сириус конкурсу овде.

Superste-logo

Клуб Суперсте

Клуб Суперсте је други део годишњег Суперсте циклуса, намењен талентованим појединцима и појединкама који желе да своје друштвено корисне пројекте развију у дугорочно одржива и комплетна решења. Овде можеш да оствариш своје супер идеје, развијеш предузетнички дух, научиш како да користиш најбоље алате и технике за реализацију идеје у акцију. Уколико верујеш у свој лидерски потенцијал и желиш да га даље развијаш, пријави се на конкурс Клуба Суперсте и постани део заједнице младих професионалаца!

Тражимо иновативне идеје из уметности, културе и образовања или решење за Ерсте Сириус релакс зону!

Ерсте Сириус конкурс за Клуб Суперсте

Извор: Ерсте Сириус конкурс

Градимо нови пословни комплекс, Erste Sirius Offices, који ће од 2017. године бити HQ за запослене у Београду. Зграде које се налазе на раскрсници улица Антифашистичке борбе и Милутина Миланковића, на Новом Београду, име су добиле по најсјајнијој звезди на небу односно бинарном систему звезда.

Водећа идеја Сириус пројекта јесте еколошка одрживост, па ће тако простор бити изграђен по највишим еколошким стандардима како би пружио идеалне радне услове и оптимизовао трошкове корисника. Пословни комплекс градиће се у складу са BREEAM сертификацијом и одликоваће га највиши еколошки стандарди, висока енергетска ефикасност, минимална потрошња енергије за хлађење и грејање, а током градње биће коришћени рециклажни материјали. BREEAM је једна од најпознатијих светских метода за сертификацију тј оцену одрживе градње објеката.

Извођач радова је грађевински концерн Strabag, који ће осигурати градњу комплекса у складу са највишим стандардима.

Сириус комплекс садржи зоне за одмор и релаксацију, а начин да се тај простор реализује и оствари на најбољи могући начин остављен је младим уметницима, дизајнерима, техничаркама, сликарима и креативцима.

Sirius-Offices_Fotografija-1

Sirius-Offices_Fotografija-2

Предложите нам решење за релакс зону!

Задатак конкурса у оквиру Клуба Суперсте је израда идејног решења уређења дела пословног објекта Ерсте банке – зоне за одмор и релаксацију. Кроз пројекат је потребно истражити различите просторне и дизајнерске могућности у складу са функционалном организацијом целог простора. Пословни објекат је планиран у Office Landscape концепту, што значи да запослени бирају радно место према распореду обавеза и врсти посла који ће обављати тог дана.

Могуће је израдити основни концепт решења за релакс зону, са варијацијама које би се јављале на три етаже.

Простор за одмор нема спуштени плафон, има дупли под кроз који се поставља инфраструктура.

У оквиру задатог простора потребно је обезбедити следеће:

  • простор за чајну кухињу за око 50 запослених. Због инсталација елементе кухиње је обавезно предвидети на месту које је обележено на скици. У склопу елемената кухиње је неопходно предвидети простор за прање и сушење судова и прибора, као и простор за смештај истих, један апарат за кафу и два фрижидера под пултом.
  • простор за паузу (кафе пауза или доручак);
  • могућност имплементације простора за друштвене игре и зона за релаксацију;
  • дефинисати начин раздвајања овог простора од радног простора.

Једино ограничење у погледу материјализације је да се морају користити искључиво природни и рециклирани материјали.

Победник по избору Жирија добија Суперсте награду од 200.000 динара, а трошкови реализације решења не треба да прелазе 100.000 динара.

Преузмите:

sirius-skica

Напомена:
Ерсте Банк а.д. Нови Сад задржава право модификације изабраног решења у циљу прилагођавања пројекта техничким и технолошким могућностима за лакшу израду ентеријера.