УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Фото © Lucy Paton, Anthony Staples, Benedetta Rogers и Matthew Eberhard, добитници RIBA Бојд Огер стипендије 2015.

RIBA-Logo_o

За RIBA Бојд Огер стипендију 2016. могу да конкуришу наши студенти са ОАСА и МАСА студијских програма који су акредитовани РИБА еквиваленцијом. (То важи за студијске програме који су почели школске 2014/15, затим 2015/16. године и убудуће.)

RIBA Бојд Огер стипендија 2016.
RIBA Boyd Auger Scholarship 2016

Краљевски институт британских архитеката – The Royal Institute of British Architects (RIBA) је објавио конкурс за доделу RIBA Бојд Огер стипендија 2016. (RIBA Boyd Auger Scholarship 2016). Сврха стипендије је подршка студентима и дипломцима архитектуре да путују ван Велике Британије ради посла (радног искуства) или ради истраживања на тему по сопственом избору.

RIBA Бојд Огер стипендија постоји захваљујући донацији г-ђе Марго Огер, у сећање на њеног преминулог супруга Бојда Огера, архитекте и грађевинског инжењера. Стипендија је по први пут додељена 2008. године и до сада је подржала осам студената.

Стипендија – критеријуми за одабир:
Стипендија има за циљ да подржи кандидате у њиховом личном, професионалном и академском развоју у оквиру области архитектуре, пружајући им прилику да прођу кроз период маштовитог и оригиналног истраживања и путовања.

За период архитектонског истраживања, очекује се да ће стипендија бити искоришћена за уско дефинисан део архитектонског истраживања. Иако ће приоритет имати пројекти који не воде до академске квалификације, стипендија може да се искористи за део ширег истраживања на постдипломском нивоу, односно на мастер или докторским програмима.

Жири стипендије ће тражити доказ јасне академске способности и техничке вештине, као и потенцијал за изузетно достигнуће и оригинално размишљање. Чланове жирија интересује на који начин кандидати намеравају да извуку корисно из овог искуства и како да га позитивно употребе у свом академском и професионалном раду.

Стипендија, у вредности од £5000 (британских фунти), биће додељена или:
• једном студенту/дипломцу или групи студената/дипломаца за период уско дефинисаног архитектонског истраживања од 6 до 12 месеци.
или:
• једном студенту/дипломцу за период међународног путовања, на тему и на локацијама по избору кандидата. То се може повезати и са периодом међународне радне праксе, али нагласак стипендије треба да буде на омогућавању путовања на одабране локације.

Пријаве за финансирање архитектонског радног искуства у невладиним организацијама су такође добродошлe.


Повезани текстови:
Конкурс: РИБА Норман Фостер стипeндија за истраживачко путовање 2016
RIBA стипендија: RIBA McAslan Bursary 2015
Награде: The RIBA President’s Medals Student Awards 2015


Услови пријаве
Кандидати морају:

  • бити уписани на академски студијски програм RIBA Part 1, 2 или 3, или на програм у статусу кандидата RIBA акредитованог студијског програма, у Британији или иностранству, или им је одобрено место на вреднованом или архитектонском академском студијском програму у статусу кандидата до почетка периода покривеног стипендијом (само за RIBA Part 2), или
  • да су дипломирали на академском студијском програму RIBA вреднованом као Part 1, 2 или 3, или академском студијском програму у статусу кандидата, током последњих 5 година.

Пријаве треба попунити на обрасцу доступном на RIBA вебсајту и требало би да укључују:
• детаљан преглед пројектованих трошкова
• детаљан опис вашег пројекта, детаље ваше академске и професионалне посвећености архитектури до сада, и мишљење о томе на који начин ће вам Стипендија Бојд Огер помоћи (укупно до 1500 речи)
• потписану референцу (професионалну или академску)
• од изабраног(их) кандидата се очекује да преда две копије коначног извештаја у коме је дат детаљан приказ истраживања или искустава током путовања. Једну копију извештаја задржаће породица Огер, а другу RIBA.

Како се пријавити:
RIBA Бојд Огер стипендија – Смернице
RIBA Бојд Огер стипендија – Формулар за пријаву

Попуњене пријаве треба послати Хејли Расел (Hayley Russell), менаџеру пројеката образовања, на e-mail адресу hayley.russell@riba.org. Све електронске документе веће од 8MB би требало послати путем екстерних FTP вебсајтова попут www.wetransfer.com, пошто не могу стићи путем e-mail-а.

Рок за пријаву је четвртак, 02. јун 2016. године, 12.00h (подне).

За даља обавештења, контактирајте Хејли Расел (Hayley Russell), менаџера пројеката образовања на: hayley.russell@riba.org или +44 (0)20 7307 3678.

Све информације у вези RIBA Бојд Огер стипендија: RIBA Boyd Auger Scholarship