УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ДаНС – Друштво архитеката Новог Сада позива све заинтересоване да пријаве своје радове за излагање на 20. Салону архитектуре који ће се одржати у Новом Саду од 3. до 12. јуна 2016. године. Салон је међународног карактера, а жеља новосадског Салона архитектуре јесте да се позиционира као место регионалне ревије архитектонске продукције. Стога, у конкуренцији за све категорије и Велику награду Салона конкуришу радови настали или реализовани на простору бивших југословенских република, као и Мађарске и Румуније.

Тема 20. Салона архитектуре под називом ПРЕСПАЈАЊЕ/REWIRING се бави проматрањем регионалне архитектуре у проширеном пољу – од друштвеног и просторног активизма, преко грађења, до теоријског промишљања и дигиталног простора. Постављајући их тако, изнад дисциплинарних подела, указаћемо на специфичне вредности које у мноштву и различитости граде комплексну слику архитектуре данас.

Рок за доставу радова за селекцију је 30.04.2016, а резултати селекције биће познати до 7.05.2016. године.

Жири 20. Салона архитектуре:
Гроздана Шишовић (ре:а.ц.т. Београд)
Ана Џокић (STEALTH.unlimited, Београд/Роттердам)
Marc Neelen (STEALTH.unlimited, Београд/Роттердам)
Идис Турато (Архитектонски бироТурато, Ријека)
Eugen Pănescu (Planwerk, Цлуј)

Категорије
Учесници Салона могу конкурисати за награде у следећим категоријама:
1. Архитектура
2. Урбанизам
3. Ентеријер
4. Студентски радови
5. Публикације
6. Дигитални простор*
7. Експеримент у архитектури

*Под категоријом Дигитални простор подразумевају се радови из области (Computer-generated imagery) ЦГИ дизајна (архитектонске визуализације, анимације, гејм дизајн), параметарског дизајна, дигиталне фабрикације, генеративног и интерактивног дизајна и слично.

За све категорије конкуришу реализована дела, нереализовани пројекти и конкурсни радови.

Котизација
Котизација за учешће на Салону се плаћа за радове који прођу селекцију жирија. Котизација обезбеђује излагање на салону, штампу изложбеног рада и један примерак каталога који ће се штампати након Салона.

Котизација износи:
4000 дин / 35 еур – за све учеснике, осим:
2500 дин – за чланове ДаНС-а
1200 дин / 10 еур – за студенте
0 дин – за учеснике у категорији Публикације, који уместо уплате котизације остављају ДаНС-у по два примерка своје публикације.

Детаљне информације о начину пријављивања радова и пропозицијама Салона, као и пријавни формулар, можете пронаћи на сајту ДаНС – Друштво архитеката Новог Сада.

Детаљне информације о начину пријављивања радова и пропозицијама Салона

logo DaNS