УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Компанија НЕЛТ објавила је конкурс за учешће у другом циклусу једногодишњег едукативног програма намењеном студентима, који ће бити реализован у сарадњи са Новом Искром и Галеријом 12Hub.

У оквиру програма, 20 изабраних студената имаће прилику да развијају практичне вештине из домена креативности и предузетништва, као и да уче од истакнутих предавача из Србије, региона и Европе, експертима из различитих области – од економије и предузетништва, преко критичке теорије и културног менаџмента до драмских уметности, дизајна и нових технологија.

Циљ је да учесници кроз тимски рад стекну практичне вештине из домена дизајна и нових медија, као и да се инспиришу и оснаже у тежњама да своје идеје претворе у реалне пројекте, чији даљи развој компанија НЕЛТ може потенцијално подржати. У том смислу, учесницима ће бити на располагању редовне менторске консултације са предавачима из програма и представницима НЕЛТ-а.

Конкурс је отворен до 10. априла 2016. године.

2016_NELT-Edukativni-program_02

За пријаву на конкурс, неопходно је:

1. Испунити онлине формулар http://bit.ly/22rXkxG
2. Приложити портфолио на e-mail office@novaiskra.com са назнаком –“НЕЛТ едукативни програм 2016.”
Портфолио треба да садржи кратку биографију и избор студентских радова (семинарски или други радови, уметнички радови, радови реализовани током студија или ван студентских активности – кратки приказ или фотографије).

Биће разматране само потпуне конкурсне пријаве. Сви учесници конкурса биће обавештени о резултатима првог изборног круга најкасније до 15. априла 2016. године. Интервјуи са кандидатима који су ушли у ужи избор биће обављени у период од 18. до 20. априла 2016. године у просторијама Нове Искре, након чега ће бити објављена листа изабраних полазника НЕЛТ едукативног програма за ову годину.

О финалном избору учесника одлучиваће Програмски савет у саставу Милица Пекић (Галерија 12 HUB), Бранислава Стефановић (Факултет Драмских уметности), Нана Раденковић, Реља Бобић (Нова Искра) и Марко Миланковић (НЕЛТ), заједно са једним од учесника прошлогодишњег програма. 21. априла ће бити објављена листа од највише 20 кандидата који ће бити полазници новог циклуса НЕЛТ едукативног програма у 2016. години. Програм је бесплатан за све учеснике, а званично ће почети првим сусретом учесника 27. априла, и првом радионицом са драматуршкињом Катарином Пејовић (Бацачи сјенки) почетком маја.

Након завршеног циклуса радионица и предавања који ће трајати до марта 2017. године, биће уприличена завршна презентација програма и радова полазника којима ће бити додељене дипломе као сведочанство о успешно завршеном НЕЛТ едукативном програму у 2016. години. Полазницима који током програма развију најквалитетније пројектне идеје у форми развијеног пројектног предлога и јасног плана за имплементацију биће омогућена подршка за покретање пројекта.

2016_NELT-Edukativni-program_01