UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Kompanija NELT objavila je konkurs za učešće u drugom ciklusu jednogodišnjeg edukativnog programa namenjenom studentima, koji će biti realizovan u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub.

U okviru programa, 20 izabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da uče od istaknutih predavača iz Srbije, regiona i Evrope, ekspertima iz različitih oblasti – od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije i kulturnog menadžmenta do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija.

Cilj je da učesnici kroz timski rad steknu praktične veštine iz domena dizajna i novih medija, kao i da se inspirišu i osnaže u težnjama da svoje ideje pretvore u realne projekte, čiji dalji razvoj kompanija NELT može potencijalno podržati. U tom smislu, učesnicima će biti na raspolaganju redovne mentorske konsultacije sa predavačima iz programa i predstavnicima NELT-a.

Konkurs je otvoren do 10. aprila 2016. godine.

2016_NELT-Edukativni-program_02

Za prijavu na konkurs, neophodno je:

1. Ispuniti online formular http://bit.ly/22rXkxG
2. Priložiti portfolio na e-mail office@novaiskra.com sa naznakom –“NELT edukativni program 2016.”
Portfolio treba da sadrži kratku biografiju i izbor studentskih radova (seminarski ili drugi radovi, umetnički radovi, radovi realizovani tokom studija ili van studentskih aktivnosti – kratki prikaz ili fotografije).

Biće razmatrane samo potpune konkursne prijave. Svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima prvog izbornog kruga najkasnije do 15. aprila 2016. godine. Intervjui sa kandidatima koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u period od 18. do 20. aprila 2016. godine u prostorijama Nove Iskre, nakon čega će biti objavljena lista izabranih polaznika NELT edukativnog programa za ovu godinu.

O finalnom izboru učesnika odlučivaće Programski savet u sastavu Milica Pekić (Galerija 12 HUB), Branislava Stefanović (Fakultet Dramskih umetnosti), Nana Radenković, Relja Bobić (Nova Iskra) i Marko Milanković (NELT), zajedno sa jednim od učesnika prošlogodišnjeg programa. 21. aprila će biti objavljena lista od najviše 20 kandidata koji će biti polaznici novog ciklusa NELT edukativnog programa u 2016. godini. Program je besplatan za sve učesnike, a zvanično će početi prvim susretom učesnika 27. aprila, i prvom radionicom sa dramaturškinjom Katarinom Pejović (Bacači sjenki) početkom maja.

Nakon završenog ciklusa radionica i predavanja koji će trajati do marta 2017. godine, biće upriličena završna prezentacija programa i radova polaznika kojima će biti dodeljene diplome kao svedočanstvo o uspešno završenom NELT edukativnom programu u 2016. godini. Polaznicima koji tokom programa razviju najkvalitetnije projektne ideje u formi razvijenog projektnog predloga i jasnog plana za implementaciju biće omogućena podrška za pokretanje projekta.

2016_NELT-Edukativni-program_01