УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Међународни конкурс: ПЛАНЕТАРНИ УРБАНИЗАМ – КРИТИКА САДАШЊОСТИ посредством информационог дизајна

Конкурс

Часопис за архитектуру и урбанизам ARCH+ је објавио међународни конкурс ПЛАНЕТАРНИ УРБАНИЗАМ – КРИТИКА САДАШЊОСТИ посредством информационог дизајна.

ПЛАНЕТАРНИ УРБАНИЗАМ је други по реду конкурс ове врсте који организује ARCH+, након успеха конкурса посвећеног информационом дизајну – ИЗВАН РАВНОТЕЖЕ – Критика Садашњости. Информациони дизајн по узору на Ота Нојрата (Otto Neurath), који је изазвао велико међународно интересовање током 2012/13. године.

Конкурс је подржан од стране Министарства спољних послова Републике Немачке и одвијаће се у контексту UN-Habitat конференције 2016, на којој ће бити објављени коначни резултати конкурса. Партнер у пројекту изложбе је M:AI – Музеј архитектуре и уметности грађевинарства Северно-рајнска Вестфалиа област, а консултант је Немачки саветодавни одбор за глобалне промене (WBGU).


На конкурсу могу учествовати:

  • Дизајнери из свих области архитектуре, урбаног и регионалног планирања, еколошког дизајна, графичког, индустријског и медија дизајна, статистике, картографије, фотографије, филма и визуелних уметности.
  • Научници на пољу теорије уметности и културе, уметничког образовања, информационих и комуникационих наука, екологије и геолошких наука.
  • Студенти из свих наведених области

Вредност награде: 20.000€
Рок за предају радова: 31. мај 2015. године


Документација, online регистрација, постер конкурса и online размена партнера ради покретања интердисциплинарних тимова доступни су на адреси:
www.archplus.net/planetaryurbanism

ArchPlus_logo