УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
IWC---Flyer_opt

Конкурс 

Организација Arquideas* објавила је конкурс за студенте архитектуре и младе архитекте под именом Међународни центар за дивље животиње (International Wildlife Center – IWC) у Африци.

Циљ овог конкурса је креирање центра за посетиоце и смештај туриста и добровољаца, чија главна сврха је прикупљање средстава за заштиту животиња.

Намера Центра је да ради на очувању и обнављању аутохтоних животињских врста и њиховог станишта тако што ће пружати образовање усмерено на акцију, подизати свест јавности, промовисати стратешке заједнице и одговорну рехабилитацију фауне, у исто време нудећи смештај и услуге туристима из целог света који желе да допринесу заштити овог резервата.

*Arquideas је заједница студената и младих професионалаца из света архитектуре и дизајна, чији је главни циљ приказивање талента и креативности својих младих чланова, на тај начин премошћавајући јаз између академских и професионалних сфера у архитектури и дизајну.

Локација

Национални парк Кругер је највећи резерват у Јужној Африци. Простире се на површини од 18,989 km², ширине 400 km у правцу север-југ, а дужине 60 km у правцу исток-запад. Парк се налази на североистоку Јужне Африке, на граници са Мозамбиком, од границе са Зимбабвеом на северу па све до границе са Свазилендом на југу.

Национални парк Кругер спада у највеће светске националне паркове и, без сумње, један је од најпознатијих. Он је импресивно уточиште дивљих животиња које чува невероватну разноликост великих врста.

Рокови

Рана регистрација: од 13.октобар до 28.новембар 2014. године
Регуларна регистрација: од 29.новембра 2014. до 16.јануара 2015. године
Рок за предају радова: 2. фебруар 2015. године

Информације о конкурсу

Детаљне информације о конкурсу можете наћи на aдреси:  http://www.arquideas.net/competition/international-wildlife-center