УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
ARTISAN1_900x600_opt
Пример из праксе: Адо Авдагић – комода, Ласта колекција

Arts & Crafts, водећа компанија у Србији за израду квалитетних ентеријера, делова ентеријера и уникатног намештаја, која годинама сарађује са најпознатијим архитектонским бироима из региона, расписује:

КОНКУРС
ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ ПРОЈЕКТА/РЕШЕЊА
МУЛТИ-ФУНКЦИОНАЛНИХ МОДУЛАРНИХ КОМОДА

Идеја

Arts & Crafts је уочио да на нашем тржишту постоји мањак производа, а велика потражња за квалитетним решењима комода наведених карактеристика – мултифункционалних, модуларних. Оне су постале важан комад намештаја у савременим ентеријерима и део су актуелних трендова за опремање јавних и приватних простора.

Иако су се током времена габарити и форме телевизора, Hi-Fi линија и play-конзола  делимично променили, комода као главни носилац тих технолошких уређаја јос увек је важан, па чак и централан комад намештаја у сваком модерном дневном боравку. Комода се примењује такође и за чување драгих нам фотографија, књига и свих оних ствари које повремено или свакодневно користимо.

Задатак

Потребно је испројектовати комоду, до детаља који ће омогућити израду, у размери 1:1. Материјализација може бити од комбинованих синтетичких материјала као и од природних материјала.

Рад треба приказати у размери Р 1:10 на А3 формату папира.
Доставити ACAD File и PDF са графичким приказом пројекта.
Текстуално образложење: максимално једна страница А4 формата (font size 12).

Димензије предметног објекта

Максималне димензије мулти-функционалне модуларне комоде су: висина Х=75 cm, 115 cm, Л= 180 cm, Б=65 cm. Визуелни примери су саставни део поста.

Учешће

На конкурс се могу јавити лица из Србије и иностранства, која су завршила неку од дизајнерских, архитектонских или сл. школа у којима се стичу знања из области дизајна, пројектовања, уређења ентеријера или пројектовања објеката.

Чланови жирија

Жири конкурса је у следећем саставу:

  • Зоран Једричић, дизајнер, председник жирија
  • Ирена Килибарда, архитекта, дизајнер
  • Дејан Бабовић, архитекта
  • Браца Миросављевић, Arts & Crafts
  • Љубомир Јанковић, архитекта, Его магазин

Известилац конкурса је:

  • Надица Давидовић, архитекта

Критеријуми

Жири ће оцењивати иновативност – нов приступ креирању, пропорције, квалитет детаља, избор материјала, функционалност и укупну естетику, као и потенцијал за серијску производњу.

Рокови

Конкурс почиње од 12.11.2014. и траје до 19.12.2014. године до 17 сати.

Адреса конкурса

Радове послати на адресу:  Arts & Crafts, Господар Јевремова 25, Дорћол, Београд 11000

Контакт

Arts & Crafts (Diagonal Plus), Господар Јевремова 25, Београд +381 11 630 44 43
artscraftskonkurs@gmail.com

Награде

Жири ће доделити три награде, уколико се на конкурс пријаве најмање 15 кандидата. Победничко решење ће поред новчане награде бити и реализовано – према пројекту, у размери 1:1. Разрада победничког решења ће се одвијати у просторијама и радионици Arts & Crafts, у сарадњи са аутором победничког решења.

За прва три места на конкурсу, обезбеђене су новчане награде:
1. место 300 евра + реализација решења
2. место 200 евра
3. место 100 евра

Питања и одговори

Сва питања у вези конкурса могу се поставити на тел +381 11 630 44 43 или лично – обавите разговор у просторијама Arts & Crafts (Diagonal Plus), Господар Јевремова 25, Београд.

Arts&Crafts_Logo_opt