UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
ARTISAN1_900x600_opt
Primer iz prakse: Ado Avdagić – komoda, Lasta kolekcija

Arts & Crafts, vodeća kompanija u Srbiji za izradu kvalitetnih enterijera, delova enterijera i unikatnog nameštaja, koja godinama sarađuje sa najpoznatijim arhitektonskim biroima iz regiona, raspisuje:

KONKURS
ZA IZRADU IDEJNOG PROJEKTA/REŠENJA
MULTI-FUNKCIONALNIH MODULARNIH KOMODA

Ideja

Arts & Crafts je uočio da na našem tržištu postoji manjak proizvoda, a velika potražnja za kvalitetnim rešenjima komoda navedenih karakteristika – multifunkcionalnih, modularnih. One su postale važan komad nameštaja u savremenim enterijerima i deo su aktuelnih trendova za opremanje javnih i privatnih prostora.

Iako su se tokom vremena gabariti i forme televizora, Hi-Fi linija i play-konzola  delimično promenili, komoda kao glavni nosilac tih tehnoloških uređaja jos uvek je važan, pa čak i centralan komad nameštaja u svakom modernom dnevnom boravku. Komoda se primenjuje takođe i za čuvanje dragih nam fotografija, knjiga i svih onih stvari koje povremeno ili svakodnevno koristimo.

Zadatak

Potrebno je isprojektovati komodu, do detalja koji će omogućiti izradu, u razmeri 1:1. Materijalizacija može biti od kombinovanih sintetičkih materijala kao i od prirodnih materijala.

Rad treba prikazati u razmeri R 1:10 na A3 formatu papira.
Dostaviti ACAD File i PDF sa grafičkim prikazom projekta.
Tekstualno obrazloženje: maksimalno jedna stranica A4 formata (font size 12).

Dimenzije predmetnog objekta

Maksimalne dimenzije multi-funkcionalne modularne komode su: visina H=75 cm, 115 cm, L= 180 cm, B=65 cm. Vizuelni primeri su sastavni deo posta.

Učešće

Na konkurs se mogu javiti lica iz Srbije i inostranstva, koja su završila neku od dizajnerskih, arhitektonskih ili sl. škola u kojima se stiču znanja iz oblasti dizajna, projektovanja, uređenja enterijera ili projektovanja objekata.

Članovi žirija

Žiri konkursa je u sledećem sastavu:

  • Zoran Jedričić, dizajner, predsednik žirija
  • Irena Kilibarda, arhitekta, dizajner
  • Dejan Babović, arhitekta
  • Braca Mirosavljević, Arts & Crafts
  • Ljubomir Janković, arhitekta, Ego magazin

Izvestilac konkursa je:

  • Nadica Davidović, arhitekta

Kriterijumi

Žiri će ocenjivati inovativnost – nov pristup kreiranju, proporcije, kvalitet detalja, izbor materijala, funkcionalnost i ukupnu estetiku, kao i potencijal za serijsku proizvodnju.

Rokovi

Konkurs počinje od 12.11.2014. i traje do 19.12.2014. godine do 17 sati.

Adresa konkursa

Radove poslati na adresu:  Arts & Crafts, Gospodar Jevremova 25, Dorćol, Beograd 11000

Kontakt

Arts & Crafts (Diagonal Plus), Gospodar Jevremova 25, Beograd +381 11 630 44 43
artscraftskonkurs@gmail.com

Nagrade

Žiri će dodeliti tri nagrade, ukoliko se na konkurs prijave najmanje 15 kandidata. Pobedničko rešenje će pored novčane nagrade biti i realizovano – prema projektu, u razmeri 1:1. Razrada pobedničkog rešenja će se odvijati u prostorijama i radionici Arts & Crafts, u saradnji sa autorom pobedničkog rešenja.

Za prva tri mesta na konkursu, obezbeđene su novčane nagrade:
1. mesto 300 evra + realizacija rešenja
2. mesto 200 evra
3. mesto 100 evra

Pitanja i odgovori

Sva pitanja u vezi konkursa mogu se postaviti na tel +381 11 630 44 43 ili lično – obavite razgovor u prostorijama Arts & Crafts (Diagonal Plus), Gospodar Jevremova 25, Beograd.

Arts&Crafts_Logo_opt
12