УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Архитектонски факултет у Београду и Lioning Science and Technology Publishing House Ltd (Кина) представљају изложбу:

Зелена архитектура у Кини и Србији

Свечано отварање:
/понедељак/
/27.10.2014. године/
/у 18.00 часова/
/свечана сала
Архитектонског факултета у Београду/

Изложба траје:
/27.10.2014. – 05.11.2014./

Изложба је настала као производ заједничке тежње Архитектонског факултета у Београду и издавачке куће Лионинг Сциенце анд Тецхнологy из Кине да успоставе везу између постојеће праксе у домену зелене архитектуре у Кини и Србији.

PANELS-Chinese-za-press_opt
GOA /// Qiandao Lake Pearl Plaza and Axial Creek Project

На изложби ће бити приказан избор од 15 референтних пројеката из Кине и 15 одабраних пројеката из Србије који на најбољи начин приказују примену одрживих система за комуникације, осветљење, грејање и хлађење, противпожарну заштиту, на бази којих су креирани аутономни и независни оперативни архитектонски системи или методологије за смањења трошкова становања који директно утичу на унапређење животне средине и заједнице у целини.

PANELS-Serbian-Arch-1_opt
Miljković, Mitrović, Pavić ///Rekonstrukcija i revitalizacija Nebojšine Kule i dela rečnog bedema

Циљ ове изложбе је да представи архитектуру и архитекте као део решења уместо део проблема, како се често препознају, и да скрене пажњу на архитектуру као утицајну проактивна професију која се константо развија ка проналажењу нових модела којима се омогућава боља повезаност између људи и њиховог природног и изграђеног окружења. Архитектура, истовремено, пружа одговор и на различите хуманитарне и еколошке кризе које свакодневно погађају цео свет.

Šta je zelena arhitektura?
„Ekološka“, „održiva“ ili „zelena arhitektura“ je deo šireg koncepta održivosti koji je vodeća premisa za prevazilaženje sverastućeg broja ekonomskih, socijalnih i pitanja životne sredine. Cilj je umanjiti štetne posledice ljudskog prisustva na planeti koji je pokrenuo stručnjake iz različitih oblasti da preispitaju svoje prakse i potraže korisna rešenja.

PANELS-Chinese-za-press1_opt
5+1 Werkhart Group /// Sanya Haitang Bay International Shopping Center

На изложби која ће трајати до 5. новембра 2014, биће приказани пројекти следећих архитеката и пројектних тимова из Кине и Србије:

5+1 Werkhart Group / AGM Group / Allied Architects International / Бранислав Митровић & Јелена Кузмановић / BLVD / Благота Пешић / CCDI / Бранислав Реџић & Зоран Ђоровић & Драган Ивановић / CCTN / Милан Вујовић & Будимир Судимац / DAO Co. Ltd / Дејан Милетић & Јелена Милетић / DC ALLIANCE / Дејан Миљковић & Јован Митровић & Бранко Павић / FTA Group GmbH / BIRO.VIA / GOA / Kuzmanov & Partners / HM International / ДВА : СТУДИО / MEDG / Миодраг Мирковић / MRD Design Group / Мустафа Мусић / Original Design Studio / Спасоје Крунић / W & R Group / Владимир Лојаница / Shanghai Hyp-arch Architectural Design Consultant Inc / Василије Милуновић & Стеван Жутић.

PANELS-Serbian-Arch-2_opt
DVA:STUDIO /// Vrtić “Tesla – nauka za ceo život”

Изложбу ће отворити SUN Shoushan, Заменик министра за државну управу за штампу, публикације, радио, филм и телевизију Народне Републике Кине, проф. Владан Ђокић, декан Универзитета у Београду – Архитектонског факултета као и представници кинеске асоцијације архитеката Archina и издавачке куће Northern United Publishing & Media Group.

Изложбу организују:
Државна општа управа за штампу, публикације, радио, филм и телевизију Народне Републике Кине
Универзитет у Београду – Архитектонски факултет
Northern United Publishing & Media (Group) Company Limited
Liaoning Science and Technology Publishing House Company
Archina Media Limited, AAU Group

Придружите нам се на свечаном отварању или посетите нашу изложбу! Добродошли.*

LOGO-KINA-BOOKFAIR
LOGO-ZELENA-ARH

*Опширније о свечаном отварању можете прочитати овде:
Отворена међународна изложба: Зелена архитектура у Кини и Србији