УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
BEST_design_week_2014

BEST Design Week 2014 – Дизајн је свуда

Семинар дизајна и брендирања

BEST Design Week  је семинар дизајна и брендирања који се ове године четврти пут за редом одржава у Београду од 1. до 7. јуна, у организацији Удружења студената технике Европе – БЕСТ Београд у сарадњи са САЕ Институтом у Београду (https://belgrade.sae.edu). Студенти свих техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду ће имати прилику да учествују у радионицама и предавањима  еминентних предавача из области брендирања, графичког и wеб дизајна.

Циљ пројекта је да студенти савладају и усаврше  принципе дизајна кроз рад у софтверским програмима и тако дођу до финалног дизајнерског производа. Семинар  ће се одржати у просторијама САЕ Института у Београду, улица Чика Љубина 8,  где ће студенти имати прилику да раде на најсавременијој опреми, а програм ће се састојати из три категорије такмичења за које ће се студенти пријављивати на основу свог досадашњег искуства и знања: Design Basic, Design Advanced и User Experience Design.

Design Basic – намењен је студентима који се до сада нису сусретали са wеб дизајном, а желе да науче основе дизајна кроз рад у програмима Adobe Photoshop и Adobe Illustrator.

Design Advanced – намењен је студентима Архитектонског факултета који већ имају основно знање из области дизајна и брендирања. Ова радионица је призната од стране Архитектонског факултета  и омогућава студентима добијање 2 или 3 ЕСПБ бода у зависности од године студија (Европски систем преноса и акумулације бодова).

User Experience Design – представља релативно нову грану ИТ индустрије оријентисану на креирање брзих корисничких апликација и има за циљ да омогући везу између софтвера и човека, тако да софтвер буде што погоднији и разумљивији за рад. За учешће у овој категорији такмичења пријављиваће се студенти који поседују основно знање wеб програмирања и рада у програмима Adobe Photoshop и Adobe Illustrator. Радионицу је подржала компанија Devana Technologies .

Организацијом овог пројекта Удружење студената технике Европе БЕСТ Београд има за циљ да обогати знање студената у областима информационих технологија које се сматрају битним за рад и напредовање након студија. Кроз пројекат BEST Design Week студенти  могу  да се усавршавају у областима које на својим факултетима нису у могућности да науче.  По завршетку семинара, учесници добијају сертификат потписан од стране организатора и предавача.

Пријаве су отворене до 28. маја 2014. године.

За све додатне информације о начину пријава и семинару погледајте сајт: http://www.best.rs/bdw/ или сајт Удружења http://best.rs/ .

bdw-veliki-logo