УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Dva-sata-bez-vrata-16_o

Догађај

Догађај „Два сата без врата“, настао као промоција Летње школе архитектуре 2014, одржан је 24.02.2014. године на Архитектонском факултету у Београду. Акцији је претходила презентација Летње школе у амфитеатру факултета, где се представио новоформирани организациони тим (Јелена Јеринић, Ивана Јевремовић, Тијана Костић, Маја Николић, Благица Петрићевић, Христина Стојановић, Нестор Стојић, Никола Туцовић).

Овом акцијом, Архитектонски факултет у Београду постао је музеј на 2 сата, а акцији је присуствовало више од 300 студената и око 120 запослених на Архитектонском факултету у Београду. У периоду од два сата, факултетски кабинети нису више били места испред којих се чекају консултације, у којима се прикупљају радови, већ мале галерије, свака са својом животном причом и традицијом. Акцијом „Два сата без врата“ пренет је дух летње школе на Факултет који подразумева висок степен интеракције између студената и ментора.

Студенти су могли да сазнају где су боравили они познати архитекти о којима учимо, које су предмете предавали и како су изгледале консултације које су држали. Какви су и чији студенти били садашњи професори и какав је живот унутар кабинета. У неким кабинетима делиле су се књиге или скамењени парчићи лаве, а у некима кифлице и добро расположење. Овај догађај је представљао излазак из факултетске свакодневице и прву од низа акција припреме за Летњу школу архитектуре 2014. Главни циљ није био да се прикаже историја, већ да се прикупе приче и дозна како се та историја памти. Јер на крају крајева, то је оно што остаје. Утисак.

галерија 1

галерија 2

Фотографије: Марко Миловановић
Више информација о Летњој школи архитектуре 2014 и резултате конкурса за дизајн логоа ЛША2014 можете наћи на:

http://lsa2014.tumblr.com/
https://www.facebook.com/letnjaskolaarhitekture2014