УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Студентске вести

Курсеви италијанског језика

Италијански институт за културу у Београду и Универзитет у Београду – Архитектонски факултет имају задовољство да позову студенте Архитектонског факултета да похађају курсеве италијанског језика, који ће бити организовани током текућег јесењег семестра школске 2013/2014. године.

За курсеве се аплицира попуњавањем апликационог формулара (који се добија у студентској служби Архитектонског факултета или се може одштампати из пдф документа) и убацивањем попуњеног формулара у кутију за пријављивање која се налази у ходнику испред студентске службе Архитектонског факултета.

Пријављивање је могуће до петка, 1. новембра, у 15.00 сати.

italijanski kurs 2013

Курсеви су бесплатни

Захваљујући донацији Италијанског института за културу у Београду похађање курсева је бесплатно за све студенте који редовно похађају наставу.

Уколико Студент из неког разлога прекине похађање наставе, биће у обавези да надокнади цену коштања курса.

Број полазника је ограничен

Због ограничених организационих ресурса, број студената је оградничен на 50, с тим да је 25 места обезбеђено за најбоље полазнике са претходних курсева, а осталих 25 је намењено студентима који први пут аплицирају.

ВИШЕ НЕ ВАЖИ правило да „студенти који су, током претходних година, већ два пута похађали курсеве немају право да алицирају по трећи пут“. То значи да студенти који су раније похађали наставу Италијанског језика на нашем Факултету, могу да се пријаве на овај курс БЕЗ ОБЗИРА КОЛИКО СУ ПУТА РАНИЈЕ били укључени у ову наставу.

Ови студенти ће полагати тест познавања италијанског језика пре отпочињања курса. На тај начин биће формирана мала напредна група студената са најбољим знањем и за њих ће бити организован курс А2 нивоа.

МАСТЕР + БЕЧЕЛОР

Ови курсеви су предвиђени искључиво за студенте Архитектонског факултета Универзитета у Београду и то за студенте са дипломских академских студија (мастер), и за студенте са основних академских студија (изузимајући студенте прве године основних студија).

Основни + Основни-средњи + Основни-виши курс

Биће организована три курса за студенте са различитим познавањем италијанског језика:

  • А1.1 – Основни курс (за студенте који немају знања италијанског језика)
  • А1.2 – Основни-средњи курс (за студенте који поседују основна знања италијанског језика)
  • А2 – Основни-виши курс (за студенте који поседују боља знања италијанског језика)

Пре отпочињања наставе на напреднијим курсевима (А1.2 и А2), сви студенти који су пријавили познавање италијанског језика полагаће тест на бази чега ће коначно бити формиране групе. Настава ће се реализовати на Архитектонском факултету, Универзитета у Београду.

Предавач

Предавач и организатор курсева биће професорка Росела Верћели (Rossella Vercelli) из Италијанског института за културу у Београду. Уколико су Вам потребна додатна објашњења, Росела Верћели је спремна да одговара на сва Ваша питања путем емаил-а. Питања се могу слати на адресу rossellavercelli@hotmail.com.

iic_logo_optim