UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Studentske vesti

Kursevi italijanskog jezika

Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet imaju zadovoljstvo da pozovu studente Arhitektonskog fakulteta da pohađaju kurseve italijanskog jezika, koji će biti organizovani tokom tekućeg jesenjeg semestra školske 2013/2014. godine.

Za kurseve se aplicira popunjavanjem aplikacionog formulara (koji se dobija u studentskoj službi Arhitektonskog fakulteta ili se može odštampati iz pdf dokumenta) i ubacivanjem popunjenog formulara u kutiju za prijavljivanje koja se nalazi u hodniku ispred studentske službe Arhitektonskog fakulteta.

Prijavljivanje je moguće do petka, 1. novembra, u 15.00 sati.

italijanski kurs 2013

Kursevi su besplatni

Zahvaljujući donaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu pohađanje kurseva je besplatno za sve studente koji redovno pohađaju nastavu.

Ukoliko Student iz nekog razloga prekine pohađanje nastave, biće u obavezi da nadoknadi cenu koštanja kursa.

Broj polaznika je ograničen

Zbog ograničenih organizacionih resursa, broj studenata je ogradničen na 50, s tim da je 25 mesta obezbeđeno za najbolje polaznike sa prethodnih kurseva, a ostalih 25 je namenjeno studentima koji prvi put apliciraju.

VIŠE NE VAŽI pravilo da „studenti koji su, tokom prethodnih godina, već dva puta pohađali kurseve nemaju pravo da aliciraju po treći put“. To znači da studenti koji su ranije pohađali nastavu Italijanskog jezika na našem Fakultetu, mogu da se prijave na ovaj kurs BEZ OBZIRA KOLIKO SU PUTA RANIJE bili uključeni u ovu nastavu.

Ovi studenti će polagati test poznavanja italijanskog jezika pre otpočinjanja kursa. Na taj način biće formirana mala napredna grupa studenata sa najboljim znanjem i za njih će biti organizovan kurs A2 nivoa.

MASTER + BEČELOR

Ovi kursevi su predviđeni isključivo za studente Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i to za studente sa diplomskih akademskih studija (master), i za studente sa osnovnih akademskih studija (izuzimajući studente prve godine osnovnih studija).

Osnovni + Osnovni-srednji + Osnovni-viši kurs

Biće organizovana tri kursa za studente sa različitim poznavanjem italijanskog jezika:

  • A1.1 – Osnovni kurs (za studente koji nemaju znanja italijanskog jezika)
  • A1.2 – Osnovni-srednji kurs (za studente koji poseduju osnovna znanja italijanskog jezika)
  • A2 – Osnovni-viši kurs (za studente koji poseduju bolja znanja italijanskog jezika)

Pre otpočinjanja nastave na naprednijim kursevima (A1.2 i A2), svi studenti koji su prijavili poznavanje italijanskog jezika polagaće test na bazi čega će konačno biti formirane grupe. Nastava će se realizovati na Arhitektonskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Predavač

Predavač i organizator kurseva biće profesorka Rosela Verćeli (Rossella Vercelli) iz Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Ukoliko su Vam potrebna dodatna objašnjenja, Rosela Verćeli je spremna da odgovara na sva Vaša pitanja putem email-a. Pitanja se mogu slati na adresu rossellavercelli@hotmail.com.

iic_logo_optim