УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

НОВИ ЦИКЛУС ПРИЈАВА ЗА НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ „ЗА ЖЕНЕ У НАУЦИ“ ОД 1. ЈАНУАРА 2024!

Screenshot 2024-03-25 at 13.36.09

У склопу новог, четрнаестог, циклуса овог програма у нашој земљи талентованим младим научницама из области природних наука поново ће бити додељене три признања, уз финансијску подршку у износу од по пет хиљада евра у динарској противвредности.

Конкурс је отворен до 15. априла 2024. године. Све информације о процедури пријаве и условима учешћа на конкурсу, укључујући и пријавни формулар, можете пронаћи овде.

Национални програм „За жене у науци“ у Србији, као део истоименог међународног програма, покренут је 2010. године, и данас се реализује у партнерству Комисије Републике Србије за сарадњу са УНЕСKО-м, Министарством науке, технолошког развоја и иновација и компаније L’Oréal Балкан. Сваке године се награђују по три најбоље младе научнице а иницијатива представља вид подршке младим, талентованим и посвећеним женама да унапреде свој научно-истраживачки рад и подстицај да наставе да се баве науком у Србији.

Вођен убеђењем да је свету потребна наука, а да су науци потребне жене, глобални L’Oréal-УНЕСKО програм “За жене у науци”” представља референтну тачку за међународно научно достигнуће и непроцењив извор мотивације, подршке и инспирације женама у области науке.

ПРИЈАВИТЕ СЕ