УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

IMG_9051

Поводом осмог по реду Дана италијанског дизајна – Italian Design Day, Амбасада Италије у Београду, у сарадњи са Агенцијом за промоцију спољне трговине ICE, и Италијанским институтом за културу у Београду представља догађај „Стварање вредности. Инклузивност, иновација и одрживост”.

У првом делу вечери дизајнер Алберто Марија Прина и проф. арх. Зоран Ђукановић говориће о историји италијанског дизајна столица и његовом утицају на свакодневни живот у Југославији и Србији.

Након тога, уследиће отварање изложбе на којој ће бити представљен избор комада савременог италијанског намештаја у партнерству са компанијама Artefacto, Alba Dominante, Mega Concept, Nitea, Novolux i BeDeM – Belgrade Design Market. Изложба, реализована у сарадњи са Комором италијанско-српских привредника (CCIS) и Конфиндустријом Србије, биће отворена за јавност до 31. марта.

Универзитет у Београду, Архитектонски факултет и његов програм Public Art & Public Space су традиционални пертнери обележавања Дана Италијанског Дизајна у Београду, па тако, и ове године, имамо част и задовољство да позовемо наше уважене студенте, професоре, колеге и ширу стручну јавност да нам се придруже и својим присуством увеличају ову важну манифестацију.

ПРОГРАМ

Време:
Уторак, 26. Март 2024 у 18:00 сати

Место:
Музеј науке и технике
Скендербегова 51, Београд

Улаз:
Слободан

Повезане вести:
https://iicbelgrado.esteri.it/sr/gli_eventi/calendario/viii-italian-design-day-u-beogradu/