УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ARHITEKTA FORUM newsletter

У складу са мисијом јачања позиције архитектонске струке у Србији и на Балкану, часопис и подкаст „Архитекта“ организује дводневни догађај под називом „Архитекта Форум: Next Level“. Догађај је планиран 7. и 8. маја 2024. године, у Београду, у МТС Дворани, а припреме су увелико у току.

Циљ је окупљање готово 1.500 архитеката из земље и региона, којима се пружа прилика да виде уживо, на бини и на једном месту, неке од најпознатијих личности из области архитектуре. Довођење светски познатих и признатих имена у овај део Европе види се као прилика за размену идеја и искустава, као и за ширење и учење о архитектури на највишем нивоу. Жеља организатора је да вест о овом важном догађају стигне до свих архитеката и студената архитектуре, како би и они били део овог искуства.

Поред актуелних тема као што су одрживост, енергетска ефикасност, употреба БИМ технологија и вештачке интелигенције, ово ће бити прилика и да гости форума представе примере својих пројеката, јединствених дизајнерских решења која су захтевала размишљање ван устаљених оквира и искакање у непознато. Учесници треба да стекну увид у оне тренутке када се интуиција, инвентивност, знање и очаравајућа естетика спајају у јединствен и изванредан креативни чин. Од истакнутих предавача и панелиста чућемо приче о изазовима са којима су се суочили и превазишли, као и сазнањима која су их унапредила. Организатор форума истиче: „Желимо да наши цењени гости инспиришу и охрабре вас, архитекте, у вашим креативним подухватима. Довођење светски познатих имена у овај део Европе видимо као прилику за ширење и учење о архитектури на највишем нивоу“. Све наведено дефинисало је главну тему овог јединственог догађаја: „Next Level”.

За први дан дводневног форума планирана је панел дискусија, док је другог дана програма главни догађај. Имена предавача „Архитекта Форума“, програм, као и све важне информације о догађају и куповини улазница, можете сазнати на интернет страници: https://arhitekta.co.rs/arhitekta-forum.

Све детаље око пријављивања можете чути на презентацији догађаја која ће се одржати 1. априла од 12 до 13 часова у сали 254.