УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

KONKURS za tim Bijenala mladih 2025

Савез удружења ликовних уметника Југославије (СУЛУЈ) и Удружење ликовних уметника Србије (УЛУС) позивају вас да постанете део организационог тима наредног издања Бијенала младих, које ће током 2025. године бити реализовано на више локација у Београду.

Бијенале младих је платформа за хоризонталну сарадњу и размену нових и афирмисаних актера у пољу уметности, отворена за нове учеснике и партнерства, предвиђајући могућност континуираног или повременог ангажовања.

Укључивање у рад организационог тима Бијенала младих отвара прилику за стицање искуства реализације великог међународног догађаја и остваривање нових контаката, као и могућност утицаја на политику развоја излагачке и активистичке праксе младих.

Организациони тим Бијенала младих (ОТБМ) састављен је од младих старости до 35 година (углавном студената уметничких факултета и академија, архитектуре, историје уметности, хуманистике и друштвених наука, дизајна, информационих технологија, продукције и организације у култури – а добродошли су и сви остали који желе да буду део тима).

Организациони тим је подељен у неколико подтимова:

· кустоско-организациони (сарадња са кустосом/кињом одабраним/ом према позиву, сарадња са менторима, комуникација са уметницима, просторно планирање изложбе и њена логистика);

· односи са јавношћу (промоција садржаја на друштвеним мрежама и сајту, сарадња са медијима);

· финансије (фандрејзинг, писање пројеката, сарадња са спонзорима);

· екстерна комуникација (сарадња са амбасадама и другим релевантним институцијама; договарање партнерстава која се тичу програма, логистике и других аспеката реализације БМ);

· дизајн (изградња визуелног идентитета БМ, израда графичких решења и визуала за друштвене мреже и сајт);

· координације техничке реализације (уређивање виртуелног радног простора, уредно вођење података, администрирање пријава, сарадња са кустоским тимом и техничком службом на самој техничкој реализацији поставке у различитим просторима…).

Узимајући у обзир наведену поделу, будући чланови се опредељују за један од подтимова што треба истаћи у пријави. Претходно знање није нужно, али је неопходна спремност да се учи.

Бијенале младих – шанса за учење, сарадњу и стицање искуства у реализацији великог међународног догађаја

Бијенале младих није само обична изложба савремене уметности младих, него је и простор за рад, учење и самоорганизацију младих и студената. Млади протагонисти из области културе и уметности у склопу овог пројекта имају прилику да уз помоћ

истакнутих ментора у пољу културе и уметности, али и друштвених наука и продукције, раде на реализацији Бијенала младих, те да кроз практично савладавање техничко-организационих и концепцијских захтева уче и креирају мреже сарадњи које могу бити значајне за њихова будућа професионална остварења. Ова манифестација им такође пружа могућност да у сарадњи са другим младим протагонистима у пољу културе раде на артикулацији сопствених ставова према уметности и друштву.

Свако ко жели да се укључи у тим може то да уради слањем имејла са мотивационим писмом (у којем треба нагласити за који подтим се пријављује) на адресу ulus.bijenalemladih@gmail.com. Наслов мејла треба да буде: ПРИЈАВА ЗА ОТБМ: (име и презиме). Позив је отворен до 31. јануара 2024. године, а све пријаве ће бити детаљно прегледане од стране организатора конкурса. Кандидати коју буду примљени биће обавештени почетком фебруара 2024. Више о Бијеналу младих можете видети овде.

233630572_352695956585658_6049583633468416663_n

376236522_309206241761080_8850841537087033466_n