УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Промоција Централа Југоисточне Европе програма УрбаноПоПрироди

sched-web-footer

преузето са https://tnocfestival2022.sched.com/event/xskL

Обавештавамо вас да ће у оквиру пројекта CLEVER Cities, 17. маја ове године, у Београду бити свечано основана Централа Југоисточне Европе програма УрбаноПоПрироди –UrbanByNature South Eastern Europe Hub.

UrbanByNature (УбН) програм је глобална иницијатива која промовише стручна знања и искуства на тему зелене инфраструктуре и природом-инспирисаних решења међу доносиоцима одлука и свим заинтересованим странама које се баве развојем и планирањем градова. Овакве централе су већ основане или су у процесу оснивања у Бразилу, на Кавказу, у Кини, Кореји, Шпанији, Јужној Америци, итд.

Као припремни догађај за ову свечаност у мају, тренутно организујемо један онлине састанак у сарадњи са Градом Сарајевом, и пројектом ConnectingNature, у оквиру глобалног фестивала The Nature of Cities. Наша сесија се зове:

UrbanByNature South Eastern Europe Hub: Pre-Launch

Овај разговор одржаће се у уторак, 29. марта од 11:00 до 12:30 часова. Идеја нам је да направимо иницијално упознавање партнера са актуелних Хоризон 2020 пројеката који се баве темом природом-инспирисаних решења и осталих заинтересованих за ову тему, да кратко презентујемо своја искуства, и поразговарамо о организацији догађаја у мају, о позитивним примерима и будућим плановима, о препрекама на које наилазимо, али и жељама и очекивањима од овог програма.

Догађај смо планирали на нашим локалним језицима, а обезбедили смо и симултани превод на енглески језик.

Оквирни програм је замишљен као низ кратких презентација, након којих ће уследити разговор и дискусија:

· Белма Пашић, Сарајевска регионална развојна агенција: Искуства Сарајева у оквиру ConnectingNature пројекта.
· Ана Митић-Радуловић, ЦЕУС: Искуства Београда у оквиру CLEVER Cities пројекта;
· Јакута Имшировић, Град Зеница: Искуства Зенице у оквиру proGIreg пројекта;
· Александра Лозо, Град Требиње: Искуства Требиња у оквиру EuPOLIS пројекта.

Да бисте се прикључили разговору, потребно је да се региструјете за Фестивал – на следећи начин:

На страници: https://tnoc-festival.com/wp/registration/ , у самом дну странице, кликните на наранџасто дугме: ACCESS THE FESTIVAL, а онда упишите код: WELCOME. Можете користити своју емаил адресу, уместо Google налога или ФБ. Требало би да директно улазите у Фестивалску страну на SCHED платформи, где креирате свој профил. Са десне стране можете подестити своју временску зону.

Када се региструјете, наша сесија је на следећем линку: https://sched.co/xskL, а можете је пронаћи и листајући богат и интересантан програм: https://airtable.com/shrBvi3eKwmC9IwwH/tblYIbXGKJeAHgV5r. Потребно је да је означите као сесију коју намеравате да посетите, тј. да је додате у свој распоред (Schedule), а на дан сесије, 20-ак минута раније, на тој страници ће се појавити ДУГМЕ које омогућава улазак на састанак.