УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектуру

Број кабинета: 341а

Ужа научна област:
савремена архитектура и архитектонско пројектовање

Области истраживања:
савремене теорије архитектуре и процес архитектонског пројектовања

Бојана Јерковић-Бабовић (1990) завршила је Основне академске студије (2012) и Мастер академске студије – Архитектура (2014) на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету. Од 2014.године је докторант на овом факултету.

Искуство у настави на Департману за архитектуру на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету стекла је кроз рад у својству студента демонстратора (2012, 2013, 2014, 2015) на Основним академским студијама и Мастер академским студијама, потом у својству сарадника у настави, на Мастер академским студијама (2015). У звање асистента за ужу научну односно уметничку област Архитектонско пројектовање и савремена архитектура изабрана је на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету (2015). Изабрана је и за секретара Департмана за архитектуру (2016).

Добитник је годишње награде Милорад Мацура за набољи мастер рад у 2014. години коју додељује Институт за архитектуру и урбанизам Србије. Мастер пројекат je номинован од стране Универзитета у Београду- Архитектонског факултета за награду Краљевског института британских архитеката – RIBA President’s Medals и изабран у ужу селекцију најбољих студентских пројеката у свету за 2014. годину.

Као аутор је излагала радове на преко петнаест националних и светских изложби у области уметности, архитектуре и урбанизма. Неке од њих су: Салон архитектуре, The RIBA President’s Medals Student Awards путујућа светска изложба и Међународни салон урбанизма у Београду. Као један од аутора пројеката у оквиру иницијативе Нови модели становања за угрожене у поплавама добитник је специјалног признања на 23. међународном Салону урбанизма у Београду и специјалну препоруку савета 37. Салона архитектуре у категорији студентских радова. Добитник је неколико међународних признања у области ликовних уметности.

Поред научно-истраживачког рада којим се тренутно бави, пројектантско искуство развијала је као аутор неколико реализованих пројеката ентеријера. Један је од аутора пројекта Eco park, у сарадњи са компанијом Coca-Cola Hellenic.