УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектонске технологије

Број кабинета: 215

Ужа научна област:
архитектонске конструкције, материјали и физика зграда

Области истраживања:
испитивање архитектонских конструкција недеструктивним методама

Андреј Јосифовски (1990) је, након завршених основних студија на Архитектонском факултету Универзитета у Београду (2012), завршио мастер академске студије на истом факултету (2014), а тренутно је студент докторских академских студија. Као сарадник у настави радио је четири године код доцента Зорана Степановића на предмету Студио пројектовање 2 – Архитектонске конструкције. Асистент је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду од априла 2015. године за ужу научну, односно уметничку област Архитектонске конструкције, материјали и физика зграда на Департману за Архитектонске технологије.

Професионално ангажовање усмерено је на испитивање архитектонских конструкција недеструктивним методама.

Учествовао је на великом броју стручно – уметничких манифестација и конкурса међу којима треба издвојити да је као члан радне групе и као студент добио специјално признање на 23. међународном Салону урбанизма у Београду за пројекат Нови модели становања за угрожене у поплавама у категорији студентских радова, а са истим радом је добио специјалну препоруку савета Салона архитектуре у марту 2015. као архитектонски догађај године за пројекат Нови модели становања за угрожене у поплавама у категорији студентских радова.

У сарадњи са професорима организовао је и водио неколико студентских радионица на стручним путовањима.

Уметнички рад уврштен у пројекат Сећање града (публикација ИСБН 978-86-912137-2-5).

Пре него што се запослио на факултету, радио је као архитекта у бироу (2014-2015) на изради архитектонско-урбанистичких пројеката. Осликао је велики број мурала у земљи и иностранству, а његов рад је пропраћен у разнима светским медијима.

www.pijanista.com
www.andrejosifovski.tumblr.com