УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Nikola-Tesla

Никола Тесла са књигом Руђера Бошковића “Theoria Philosophiae Naturalis” испред спиралног навоја калема Теслиног трансформатора високог напона | Извор: Wikipedia

Represent Communications у име Аеродрома Никола Тесла расписује конкурс за идејно решење и осликавање мурала са ликом Николе Тесле који ће трајно красити зграду Аеродрома, а у част нашем најпризнатијем светском научнику чије име с поносом носи. Циљ пројекта је промовисање уметности и афирмисање изражавања савремених уметничких форми са идејом да се обезбеди иновативни, урбани и атрактиван идентитет аеродрома, истакне лик најпознатијег светског научника Николе Тесле и пружи подршка талентованим и креативним уметницима.

Позивамо све уметнике који се баве визуалним стваралаштвом са пребивалиштем на територији Републике Србије, заинтересоване за учешће појединачно или у групи да се пријаве на конкурс и покажу своју вештину и таленат кроз свој препознатљив уметнички стил.

Тема идејног решења је ИНСПИРАЦИЈА ЛИК НИКОЛЕ ТЕСЛЕ.

Конкурсна процедура обухвата локацију, унутрашњи простор Аеродрома Никола Тесла.
http://www.beg.aero/lat/strana/26451/opis-i-uslovi-konkursa


Повезани текстови:
Регионални конкурс за графички дизајн фасаде: ”Кућа за све наше људе”
Студентски конкурс за примењени дизајн: Coca-Cola Дизајнспирација
Презентација програма Суперсте: дизајнирајте релакс зону Ерсте банке или осмислите пројекат у области културе, уметности, образовања!


ОПИС И УСЛОВИ КОНКУРСА

Услови и учесници
Конкурс је отворен за све уметнике који се баве визуелним стваралаштвом са пребивалиштем на територији Републике Србије заинтересоване за учешће појединачно или у групи. Заинтересовани треба да пошаљу личне податке (адресу, телефон и e-mail), детаљну уметничку биографију, концепт једног уметничког пројекта који има за циљ осликавање мурала на тему „Инспирација лик Никола Тесла“ на београдском аеродрому.

Конкурс траје до 15.06.2017. године. Крајњи рок за слање пријава је 15.06.2017 године до поноћи.

Документација уметничког пројекта:
• Лични подаци
• Уметничка биографија
• Опис уметничког пројекта

Потребно је доставити 1 до 2 решења (JPEG до 4MB по фајлу), једно решење обавезно на задатом формату, једно решење на моделу на задатој локацији, на e-mail адресу: mural@beg.aero

Стил и техника:
Техника извођења остављена је самим уметницима да предложе јер је сваки стил дефинисан техником коју уметник користи.

Регистрација и пројекат:
Конкурс траје до 15.06.2017. године и накнадно послате пријаве неће бити узете у разматрање.

Решење мора бити оригинално и не сме бити претходно објављивано. Радови који су претходно објављивани (мисли се на радове који су коришћени или претходно представљени) неће бити узети у разматрање.

Уметничка решења разматраће петочлани стручни жири према критеријумима који се односе на уметнички квалитет, иновативност, креативност, оригиналност са већом експресивности, концепт пројекта, техничку изводљивост при реализацији, и комуникативност пројекта.

Избор најбољег идејног решења по одлуци стручног жирија биће обављен 20.06.2017. године.

Носилац победничког предлога мурала, свој предлог реализује у јавном простору београдског аеродрома, на дефинисаној локацији. Рок за реализацију пројекта након проглашења победничког идејног решења је 08.07.2017. године.

Локација:
• Оријентациона величина површине зида
• Фотографије зида на локацији на којој се изводи мурал

2017_Aerodrom-Nikola-Tesla_Lokacija-Mural_1

Зид на локацији на којој се изводи мурал | Извор: конкурсни материјал

Обавезе и одговорност:
Учесници се обавезују за власништво предложених идејних решења и за њихову на оригиналност.
Одабрани аутор или група аутора се обавезује да заврши осликавање мурала у оквиру утврђеног рока и прихвати све услове унапред прописаног конкурса.

Услови и наградни фонд:
Победник конкурса ће закључити ауторски уговор којим ће пренети имовинска права на делу сходно закону о ауторским и сродним правима.

За осликавање одабраног мурала победнику конкурса биће обезбеђен потребан радни материјал и услови за извођење у складу са сложеношћу и захтевом из идејног решења.

Вредност награде за одабрано идејно решење мурала је 1000 евра.

Жирирање радова:
О победнику конкурса за идејно решење“ Инспирација Лик Никола Тесла“ одлучује стручни жири који чине:
1. Марко Лађушић, професор Факултета примењених уметности
2. Милица Пекић, историчар уметности
3. Јован Митровић, архитекта
4. Александра Митровски, архитекта
5. Маја Лалић, магистар архитектуре и урбаног дизајна

Represent Communications организује и спроводи конкурс за израду мурала са ликом Николе Тесле у име и за рачун АД Аеродрома Никола Тесла Београд на основу Уговора о сарадњи.

У току трајања конкурса предвиђен је обилазак локације на којој ће бити осликан мурал.

За сва додатна питања у вези са конкурсом учесници се могу обратити на број телефона 063 384 106 или на e-mail адресу ivana.andric@represent.rs

Конкурсни материјал: ИНСПИРАЦИЈА ЛИК НИКОЛЕ ТЕСЛЕ