УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Дигитални централни регистар планских докумената Србије је пуштен у рад

Centralni-registar-planskih-dokumenata_mapa

Дигитални централни регистар планских докумената Србије који омогућава доступност свих просторних и урбанистичких планова путем интернета свим грађанима је пуштен у рад 26. маја 2016. године.

Централни регистар планских докумената је значајан део информационог система државних органа, популарно е-управа и омогућава грађанима, пројектантима и инвеститорима тренутни увид у урбанистичке и просторне планове за читаву територију Србије путем јавног интернет портала.

На представљању регистра речено је да потпуни увид у регистар обезбеђује квалитетнији и бржи развој и реализацију инвестиција на читавој територији Србије, без обзира на то да ли се ради о градовима, развијеним или општинама у развоју.

“Један од главних постигнутих циљева пројекта је да се планска акта и остали документи формирају, размењују, архивирају и објављују у електронском облику”, рекао је директор развоја у компанији ОСА Рачунарски инжењеринг Борис Дамјановић.

Регистар који је имплементиран у оквиру Републичког геодетског завода уз подршку USAID Пројекта за боље услове пословања и компанију ОСА Рачунарски инжењеринг, функционише од 17. децембра 2015, а до сада је унето око 300 просторних и урбанистичких планова који су доступни и претраживи на интернет страници www.crpd.gov.rs.