УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Konkurs_Nova_strafta_opt

Београдски излог Културног центра Београда и Модни студио Клик у години јубилеја, 25 година рада обе институције, позивају младе дизајнере да пошаљу предлоге на Конкурс под слоганом Нова Штрафта.

Позив је отворен до 25. априла 2016. и намењен је дизајнерима из Србије.

ТЕМА
Тема конкурса Нова штрафта у Београдском излогу посвећена је новом, свежем и другачијем виђењу савременог урбаног дизајна београдског сувенира. У складу с тим се очекује да предложена решења као своју полазну тачку користе слике, визуре и београдски начин живота, посматране у њиховим најширим оквирима. Пожељно је да понуђена решења и концепти одишу урбаним приступом, аутентичношћу, високим степеном иновативности и дизајном јасних форми.

Потребно је да идејна решења производа буду оптимизована за серијску производњу, као предуслов постајања делом продајног асортимана Беоизлога.

Посебно ће бити вреднована решења која буду рационална за имплементацију у оквиру локалних производних капацитета.

Предмет конкурса могу да буду предмети за свакодневну употребу, дизајн концепти, затим намештај, расветна тела, различити елементи ентеријера, опрема за кућу, производи модне конфекције.., посматрани кроз призму могућег београдског сувенира

УСЛОВИ КОНКУРСА
Право на учешће имају млади професионалци, дизајнери до 35 година старости, као и студенти, дипломци и постдипломци студија дизајна из Србије.

Апликанти могу да буду појединци или групе. Сваки апликант може да предложи највише до 3 рада.

Потребно је да се учесници пријаве и да региструју своје решења попуњавањем онлајн формулара који се налази на http://kcb.org.rs/KonkursPrijava/tabid/1120/Default.aspx до 25. априла 2016, у 23.59 часова.

Аутори одговарају за оригиналност и ауторска права за понуђена решења.

Резултати конкурса ће бити објављени 11. маја 2016. на веб-сајту Културног центра Београда и Модног студија Клик,

ЖИРИ
Славимир Стојановић, председник
Нана Раденковић, Нова Искра
Данко Радуловић, дизајнер
Драгана Русалић, уредница Дизајн центра БИ
Ненад Радујевић, директор Модне агенције Клик

НАГРАДЕ су новчане:
I награда – 100.000дин
II – награда – 50.000 динара
III – награда – 20.000 динара

– Награђени и одабрани радови, укупно 10, биће на изложбама у Београдском излогу КЦБ, Кнез Михаилова 6
– Одабрани радови биће представљени  у Галерији ББ у Вроцлаву, Пољска, Европској престоници културе 2016, у децембру 2016.
– Могућа је финансирана продукција одабраних радова са циљем да они постану део продајног асортимана сувенира Београдског излога у 2016/2017.

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ
Пожељно је да одабрани радови за илагање у Београдском излогу и на изложби у Вроцлаву буду изведени у форми функционалних прототипова. Жири ће прихватити и презентацију радова кроз друге медије: видео, анимацију, сторy боард. Одабрани учесници обавезују се да своје радове допреме до Културног центра Београда, Кнез Михаилова 6.

ОРГАНИЗАТОР
Културни центар Београда, Кнез Михаилова 6
Модна агенција Клик
Инфо: dragana.rusalic@kcb.org.rs