УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Изложба

Архитектонски факултет у Београду и Краљевски институт британских архитеката – РИБА представљају изложбу:

The RIBA President’s Medals Student Awards 2013

Позивамо Вас да присуствујете свечаном отварању:
уторак, 15. април 2014. године у 18.00 у свечаној сали Архитектонског факултета у Београду, Булевар Краља Александра 73/II.

Kizhi Island_Ben Hayes
Kizhi Island – Ben Hayes

Награда The RIBA President’s Medals Student Awards, коју додељује Краљевски институт британских архитеката – РИБА, сматра се најпрестижнијом светском наградом за архитектонско образовање.

Први пут је додељена још давне 1836. године за есеј о архитектури, да би од 1855. године почела да се додељује и награда за најбољи архитектонски дизајн студената завршне године архитектуре.

Ово је најстарија награда коју додељује институт РИБА. Од самог почетка, сврха ове награде је да се евалуира и промовише изузетност током студија архитектуре као и да награди таленат и охрабри дебату о архитектури широм света.

Сваке године РИБА позива око 300 факултета архитектуре из 65 земаља да номинују најбоље дизајнерске пројекте и дисертације својих студената. Председник РИБА института проглашава добитнике и уручује награде сваког децембра на завршној годишњој церемонији, која се одржава у седишту РИБА института у Лондону.

У овогодишњу селекцију уврштен је рад и Настасје Митровић, студенткиње Архитектонског факултета у Београду.

Декан Архитектонског факултета у Београду, проф. др Владан Ђокић и професор Дејвид Глостер (Professor David Gloster, Director of Education at the RIBA), директор сектора за образовање у оквиру РИБА института ће представити овогодишњу изложбу награђених радова из Бугарске, Ирске, Сингапура, Србије, Велике Британије и других земаља.

http://www.presidentsmedals.com/

New Lohachara_Kirsty Badenoch
New Lohachara – Kirsty Badenoch
Evolution of a building_Vladislav Velkov
Evolution of a building – Vladislav Velkov
Outer city settlement_Amy Perkins
Outer city settlement – Amy Perkins

Извештај са отварања изложбе (17.04.2014)…