УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

AF - OTVORENA VRATA - baner

Са задовољством вас позивамо на церемонију свечане примопредаје донације READ JAPAN PROJECT која ће бити одржана у понедељак, 18. децембра 2023. године у Свечаној сали Архитектонског факултета (сала 200) са почетком у 15 часова.

Ова донација представља наставак успешне сарадње Архитектонског факултета Универзитета у Београду и Амбасаде Јапана у Републици Србији, која је подржала овај пројекат, на активностима са циљем јачања пријатељских веза између Србије и Јапана.

READ JAPAN PROJECT покренула је фондација Нипон (The Nippon Foundation) 2008. године како би поспешила разумевање Јапана кроз донацију књига на енглеском језику универзитетима и библиотекама широм света. Пројектом управља Токијска фондација за истраживање политике (Tokyo Foundation for Policy Research) уз финансијску подршку фондације Нипон. Циљ пројекта није само да подржи активности истраживача, лидера мишљења и интелектуалаца који су специјалисти за Јапан, већ и да промовише разумевање међу широм публиком и на тај начин допринесе дугорочном развоју пријатељских односа.

Дониране књиге на тему јапанске културе, друштва и политике биће доступне заинтересованој читалачкој публици у библиотеци Архитектонског факултета.

Read Japan 2023 - plakat beli