УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

plakat

Фондација Ана и Владе Дивац заједно са популационим фондом Уједињених нација организује трибину под називом „Жена: Моћна сила у научном свету“ која ће се одржати 26. октобра у 19х у свечаној сали Грађевинског факултета у Београду.
Ова трибина је део регионалне иницијативе Уједињених нација „Млади за инклузију, једнакост и поверење“ која оснажује младе људе у региону да се укључе у конструктивне наративе, ојачају интеркултурални дијалог, инклузију и родну равноправност. У оквиру те иницијативе се бави видљивошћу и положајем жена у техничким наукама и за циљ има да оснажи и мотивише више младих жена да се баве техничким наукама.
Овом трибином желимо да подстакнемо промене, промовишемо инспиративне узоре, као и да покренемо дубљу дискусију о искуствима жена у техничким наукама, њиховим перспективама на индустрију и како заједно можемо радити на стварању инклузивнијих и равноправнијих технолошких заједница.
Публика ће имати прилику да слуша експерте из поља техничких наука, проф. др Лидију Матију, инжењерку машинства са катедре биомедицинских наука и доц. др Марију Тодоровић, инжењерку грађевинарства са катедре за материјале и конструкције.
За више информација о трибини можете писати на мејл danica.nikolic.fpn22@gmail.com