УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

AF - OTVORENA VRATA - baner

Иѕвор фотографије: Yoshihara Jiro- Please Draw Freely, 1956, Outdoor Gutai Art Exhibition, Ashiya Park (http://web.guggenheim.org/exhibitions/gutai/content/play_X.2011.1187_650x650.jpg)
Аутор фотографије: Yoshihara Jiro– Please Draw Freely, 1956, Outdoor Gutai Art Exhibition, Ashiya Park (http://web.guggenheim.org/exhibitions/gutai/content/play_X.2011.1187_650x650.jpg) 

Организатори:

Иван Шулетић, Лазар Белаћевић 


Радионица под називом ”Прозор у двориште: Призор из дворишта” позива посетиоце да се укључе у стварање колективних цртежа, визуелних забелешки погледа кроз прозоре Архитектонског факултета. 
Учесници су позвани да у било ком моменту скицирају оно што посматрају кроз прозоре на било ком од постављених папира. Било да се ради о игри светлости и сенке, мешању архитектонских елемената или органској лепоти природе, ваше индивидуалне белешке ће допринети стварању колективних цртежа. Учесници могу започети цртеж или наставити туђи, додајући му нове елементе или мењајући његов карактер.
Током трајања радионице, учесници ће моћи међусобно да дискутују о значају посматрања и бележења различитих амбијената и начинима на које цртање може продубити разумавање просторних односа. 
Резултат наших заједничких напора биће стварање изложбеног зида са десетинама колективних цртежа. Ова уметничка таписерија ће одражавати различите сензибилитете, перспективе и креативне интерпретације нашег окружења.
Није потребно претходно искуство у цртањуова радионица је отворена за све посетиоце. 

Пријаву за ову радионицу путем маил-а можете послати на следећу адресу: ivan.suletic@arh.bg.ac.rs до понедељка 25.09. у 10 часова. Такође, уколико не стигнете да се пријавите путем маил адресе будите слободни да нас посетите у сали 235 Архитектонског факултета у следећим терминима: 26.09., 27.09., 28.09. и 29.09. са почетком у 16 часова. 

 

Недеља са архитектуром 2023